lördag 31 maj 2014

Trana och en fungerande Ekorrmatare. ----------- Crane and a working Squirellfeeder.

När jag var i Katrineholm förra helgen och letade efter berguvshäckningar så fick jag se en Trana som hade sitt bo i vassen nedanför uvberget, så efter att jag kollat det tomma uvboet så fick vi snabbt dra oss därifrån för att inte störa tranan.

Trana på bo. -------- Crane on nest.

Ekorrmataren som jag har tillverkat fungerar som det är tänkt och vår rehabiliterade ekorre är där dagligen och förser sig av nötterna som finns i den.

 Vart är nötterna? ---------- Were is the nuts?

Ätande Ekorre. -------- Squirell eating nuts.

måndag 19 maj 2014

Ekorrmatare. ------- Squirellfeeder.

Då vår rehabiliterade ekorre nu är ute i det fri så får vi dagliga besök av den när den är hungrig. Lägger vi ut hasselnöttet så blir det oftast fåglarna som tar dessa och inte lämnar ngt kvar till ekorren. Så efter lite Googlande så hittade vi en typ av ekorrmatare som jag tillverkade i helgen. Tanken är att ekorren ska se nötterna innanför glaset och lyfta på locket för att komma åt de och då borde inte fåglarna kunna ta de före honom. Så nu sitter det en sådan på ladugårdsväggen där hemma och vi får hoppas att den fungerar som tänkt.

onsdag 14 maj 2014

Örn, katt och ekorre. --------- Eagle, cat and squirell.

När vädret är bra så får man vistas ute så mycket man kan och givetvis så håller man koll på vad som händer runt omkring. Idag var det ett underbart väder när man kom hem så denna dag var inget undantag, så efterjobbetkaffet intogs på altanen. Till att börja med så kommer en Havsörn och cirklar över huset för att sedan avlösas av att vår katt poserar fint på gräsmattan. Efter en stund så ser jag den vilda Ekorren uppe i tallen och sedan så gör den rehabiliterade ekorren ett besök för att få hasselnötter.

 Havsörn över vårt hus. ------ White-tailed Eagle over our house.

 Vår katt. ------- Our cat.

 Den vilda ekorren. ------- The wild squirrel.

Den rehabiliterade ekorren. ---------------The rehabilitated squirrel.

söndag 11 maj 2014

Knipa. --------- Golden eye.

Kniporna börjar att få ut sina ungkullar nu och man kan stöta på de i alla möjliga vattensamlingar. Den här familjen hittade jag i en mindre damm som bildats där staden tippat sin snö under flera vintrar på samma ställe.




torsdag 8 maj 2014

Stenknäck och skata. -------- Hawfinch and Magpie.

I vår trädgård är det mycket fågel just nu och några som utmärker sig en del är flera Stenknäckar och några Skator. Jag brukar fånga en del Stenknäckar vid ringmärkningen i trädgården och det borde bli en del i år också. Skatan har gäckat mig vid ringmärkningarna tidigare år, men när jag startade årets märkningar så lyckades en hona fastna i nätet och efter det så flög den upp i en björk där den satt en stund innan den drog vidare.

 Stenknäck hane. ------- Hawfinch male.

  Stenknäck hane. ------- Hawfinch male.

  Stenknäck hane. ------- Hawfinch male.

Skata. ------- Magpie.