tisdag 30 september 2014

Pärluggla. -------- Boreal owl.

Ni som följde mig på fågelstationens blogg förra vecka såg att vi lyckades fånga en Pärluggla där ute i skärgården och eftersom jag älskar ugglor så tänkte jag bjuda på lite fler bilder på denna skapelse. Enligt ryktet så har ugglorna haft en bra häckningssäsong i år då det varit gott om smågnagare, så det lär säkert bli fler ugglor i min hand den kommande vintern.







lördag 20 september 2014

Arbeta på fågelstation. ----------- Work at birdstation.

Nu är dags igen för en vecka ute i skärgården på Hartsö-Enskärs fågelstation. Varje år när sommaren börjar att närma sig sitt slut så längtar man ut till fågelstationen och bara ägna sig åt fåglar 24 timmar om dygnet i en hel vecka. Jag har nu varit på denna fågelstation under ca 20 års tid sgs varje år, så det börjar nästa att kännas som ett andra hem och det är alltid lika skönt när man är framme efter båtfärden. I år så tar vi min båt ut dit vilket gör att vi har lite större rörelsefrihet under veckan, så om det blir dåligt med fågel så tar vi en tur ut bland de yttre skären nån dag.

Vill ni följa min vecka där ute så är det bara att besöka fågelstationens blogg där vi kommer att uppdatera varje dag under veckan. Länk dit finns ute till höger i blogglistan annars klickar ni här.


 Solnedgång.

 Fågelstationen.

 Lägerliv med korvgrillning.

 Båtviken som heter Gräshålet.

 Soluppgångsmoln.

 Pärluggla.

 Kungsfågel.

 Mindre hackspett.

Blåmes.

måndag 15 september 2014

Huggorm. -------- Adder.


När jag var i skogen senast för en stunds svampplockning så upptäckte jag en huggorm som låg och solade sig i den sista solen för dagen. Jag hade tur för jag hade med mig min lilla kompaktkamera i bältet, så givetvis kunde jag inte låta tillfället gå förbi utan att få några foton på denna vackra reptil. Den var mycket medgörlig och lät mig komma nära för att få mina bilder innan jag drog mig tillbaka för att fortsätta min svamputflykt. Troligen var det en hona då hon var stor och hade lite diffusare zickzack-teckning på kroppen.




onsdag 10 september 2014

Arbetsdag på fågelstationen.

Under helgen som gick så hade vi en arbetsdag på Hartsö-Enskärs fågelstation i den Sörmländska skärgården och nu till helgen så startar höstens verksamhet där ute. Själv så åker jag ut med mina assistenter helgen efter för en veckas ringmärkning. I år så kommer vi att ta egen båt ut dit då jag köpt en ny båttrailer till min båt. Det är skönt att ha egen båt för då kan man besöka andra öar i den fina skärgården om ringmärkningen går på sparlåga och inga fåglar fångas.
Det har tydligen varit ett fint häckningsår för ugglor i norra Sverige och Finland, så det borde kunna bli en del ugglor vid stationen under hösten.
Fler bilder på Fågelstationens blogg via denna länk. hartsoenskar.blogspot.se 

 Arbetsstyrkan anländer.

 Båtviken.

 Enskär Västra sida.

 Lagning av stängsel då getterna på ön tycker om den södra delen.

 Getflocken tittar på och lär sig hur vi gör för att sedan förmodligen ta sig in igen.

 Fikapaus i arbetet.

Enskär lämnas för denna gång, men vi är snart där igen.

onsdag 3 september 2014

Nya kycklingar igen. ------ New chicken again.

Då var det dags att bli förälder igenp för idag började äggen att kläckas i äggkläckaren. Om allt går som det ska så blir det 7 nya kycklingar till hönshuset. Eftersom våra höns går fritt i trädgården när vi är hemma så är det en och annan som blir tagen av rovdjur ibland, så vi måste ta fram nya kycklingar lite då och då för att de inte ska bli för få i flocken.

måndag 1 september 2014

Morgonmoln. -------- Morning clouds.

I lördags morse var jag ute för att försöka fånga någon nattskärra i det första gryningsljuset ute vid kusten. Men det blev ingen nattskärra utan jag fick uppleva en härlig soluppgång istället, så jag fick ändå något med mig hem trots allt. Det var en del moln vid horisonten och strax innan solen gick upp så belystes de mycket fint av den uppgående solen.