fredag 1 april 2011

Inget från utlandsresan idag.

För att inte verka tjatig om vår utlandsresa så gör jag ett uppehåll idag från den.  Sitter och bläddrar i årets första nummer av Fåglar i Östra Småland och konstaterar att min artikel om sommarens nattskärrefångst har fått hela 10 sidor.


 I dagarna så fick jag också besked om att pengar till nattskärreprojektet blivit beviljat från en fond där jag ansökt om medel.
De som ansvarar för fondmedlens fördelning tyckte att mitt projekt var riktigt intressant och ser gärna att jag publicerar resultaten både nationellt och internationellt, samt låter projektet fortgå ett antal år. Så nu när ekonomin är i hamn så ska det bli ännu roligare att starta i slutet av maj när nattskärrorna är tillbaka igen.. Funderar på att kanske göra en till blogg som bara ska handla om nattskärreprojektet, och där både skriva på svenska och engelska för att få så stor spridning som möjligt.
Men närmast i tiden så ligger en Sveaskogs inventering tidigt i morgon, samt ett antal till under veckan. Sedan är det tänkt att sjösätta lilla båten imorn.

Nu har den blivit lite mer upptinad än den var i vintras.

 Ska även hinna med att packa här hemma och börja köra upp saker till vårt nya hem, flytten blir om exakt 2 veckor så det är mycket som ska hinnas med närmaste tiden.

Oturligt nog så inträffar bästa tiden för sikfiske också nu när isarna börjat gå upp i havet. Jag måste försöka att hinna med något fiskepass också. Men man lever bara en gång så det är väl bara att ösa på, vila och sova får man göra när man blir gammal :)
En morgonfångst med sikar till röken.

5 kommentarer:

 1. Ditt nattskärreprojekt skulle vara intressant att läsa om så min fråga blir var man kan få tag på denna tidning?

  SvaraRadera
 2. Grattis till ditt nattskäreprojekt, super kul, det kommer verkligen bli intressant att följa!
  Åh, svinga ut et paternostertackel för att sedan kolla på en quivertipp.. det går inte av för hackor, en krona för varje timme man har gjort det så hade jag nog köpt mig ett nytt objektiv eller två :)
  Ha det Urban!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. - Kul med Nattskärreprojektet !
  Det blir att pälsa på dej rejält om du ska ut på sjön nu. Men visst är man sugen på sjösättning. Men jag väntar nog en månad. Har lite småfix som ska göras innan Tjocka Hulda får glida av stapeln...:o)
  - Lycka till på sjön !!! / Hasse

  SvaraRadera
 4. det låter jättespännande tycker jag. En tvåspråkig blog är bra som dagbok. En fördel är ju att man har en backup. :) Och kan få kommentarer fortlöpande.

  SvaraRadera
 5. Kul med nattskärrorna lycka till, jag vet vilket slit det är bland mygg o knott då jag märker lite nattskärror också men inte i din skala.
  /Svahn

  SvaraRadera