måndag 13 juli 2015

Insekter, ormar och Svensk sommar. ----- Insects, snake and Swedish summer.

Nu när det varit varmt ett tag så har det blivit gott om insekter och nästan dagligen så ser vi ekoxar flyga omkring här hemma. Än så länge så har vi bara sett honor, men hannarna finns säkert också någonstans i närheten.

 

Flygande Ekoxe hona. ---------- Flying Stag beetle female.

Det är även gott om dagsländor som förmodligen kläcks i bäcken som vi har på vår tomt och ibland så är det många i luften samtidigt.


 Dagslända. ----------- Mayfly.

Igår så hade jag tur som fick sen Hasselsnok när jag var ute i skogen för att fånga nattskärror. Den hade en otrolig tur då jag var väldigt nära att köra över den där den låg på vägen. Efter ett antal bilder med blixt (därav ser den randig ut på bilderna) så hjälpte jag den av vägen så inte någon annan bil
skulle döda den.

 Hasselsnok. --------- Smooth snake.

 Hasselsnok. --------- Smooth snake.

Idag på förmiddagen av min första semesterdag så fick vi uppleva åska och skyfall här hemma och man kände att semestern och den Svenska sommaren var här.

Rain and thunder is Swedish summer.


2 kommentarer:

  1. Fin spegling av sommaren!
    /SA

    SvaraRadera
  2. Vacker snok, bra att du räddade den undan olyckligt öde. Och, ja. Svenska sommaren uppträder oftast även i Skåne. De flesta jag talar med tycker vädret hittills utvecklats mindre bra. Om man rensar upp bland svordomar och annat.
    / Deerhunter

    SvaraRadera