torsdag 19 november 2015

Vad händer när en kamera kraschar i asfalten i 80 km/h? ------- Cameracrasch in 80 km/h.

Den frågan har jag fått svar för ett tag sedan när jag glömde kameran på båten när jag skulle åka och sjösätta den. Jag kom någon km hemifrån när jag kom på att kameran låg på båtdäcket och stannade då givetvis på en gång vid närmaste parkering. Det fanns ingen kamera kvar på båtdäcket och jag blev osäker på om jag lagt den där eller om den låg kvar på gräsmattan hemma, så det var bara att vända om och åka hemåt igen.
När jag var ca 300 hemifrån så fick jag syn på kameran som låg i vägkanten tillsynes hel, men jag hade inte stora förhoppningar att så var fallet. En stor bit av kamerabotten hade slagits bort och man kunde se elektroniken där inne och mitt tämligen nya makroobjektiv som satt på hade också fått sig en ordentlig smäll mot asfalten.
När jag slog på kameran så startade den som vanligt så jag blev ganska förvånad när den fungerade som att inget hänt. Jag har därefter tagit ganska många bilder med den för att kolla kamera och objektiv och det verkar inte som att den inte tagit någon större skada.
Men jag kan ju inte ha en kamera med ett stort hål i botten så försäkringsbolaget är inblandat och planer finns att investera i en ny kamera. Givetvis så blir det samma märke då eftersom det tydligen är bra kvalitét på dessa grejor och samtidigt så behöver jag inte köpa en massa nya objektiv heller.2 kommentarer:

 1. Jag vet hur det känns. Tappade min K5:a, slog i backen med rätt tunga 300 mm telet påsatt. I mitt fall pajade bajonettfattningen så det huset fick kasseras. Glad att objektivet tålde smällen, riktigt glad var jag.
  Har tidigare haft just K10:an och använt den i alla sorters skånskt busväder. Men just ditt exemplar verkar inte längre vara så vädertätat. Fantastiskt att den fungerar.
  / Deerhunter

  SvaraRadera
 2. Aj Aj, detta vill jag inte testa, tråkigt när det händer men ett sätt att skaffa nytt hus men det är tråkigt att det drar med sig ett nytt objektiv också.
  MvH PE Svahn

  SvaraRadera