tisdag 22 april 2014

Kejsarsnitt på ägg. ---------- Caesarean section on egg.

I helgen som gick var det åter dags för kläckning av ett nytt gäng med hönskycklingar i vår äggkläckare. Denna gång så var det 11 ägg av tolv som gav upphov till nya små liv och utökning av vår hönsbesättning. Alla ägg utom ett kläcktes som de skulle, men den sista kycklingen var lite för svag för att orka ta sig ur ägget. Så när den legat många timmar och bara lyckats att få ett litet hål i ägget så fick vi rycka för att göra ett akut kejsarsnitt för att rädda den.
Operationen lyckades och helt plötsligt så hade vi räddat livet på den sista kycklingen, och idag så springer den omkring med sina syskon i buren under värmelampan.


 Torr och fin. ------- Dry and nice.

Bröder och systrar. ------- Brother and sisters.


6 kommentarer:

 1. Härlig berättelse med fina bilder Dr Rundström:=)
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 2. This is a true life story that has such a happy ending. Love those wee chickies all together, warm and so well looked after. Life continues happily for all. Well done for your C-Section surgery. Cheers, Jean.

  SvaraRadera
 3. Underbart både i text och bild.
  Hälsningar
  M

  SvaraRadera
 4. åhh alle dussungen <3 vilka söta små liv <3 varm hälsn anna

  SvaraRadera
 5. Har inte sett på maken...Jag blir mycket imponerad. Tack för att du visar upp resultat som detta. Min syn på mänsklighet förändras - förbättras - nästan efter varje bloggbesök här.
  / Deerhunter

  SvaraRadera