fredag 16 mars 2012

Vår och nya patienter på ingång. ------- Spring and new patient coming.

Äntligen så har det kommit lite vårkänsla! När jag kom hem idag så kom 4 tranor över huset på väg norrut, bofinkarna hördes från flera håll för första gången i år, och i sjön fanns det olika änder och flera sångsvanar. Alla småfåglar sjunger för fullt från varenda buske, och vid fågelholkarna är det full aktivitet.

Iskanten i sjön sedd från vårt hus genom 400 mm objektivet.

Efter några veckors lugn på rehabiliteringsfronten så blev det rusning idag. Först fick jag ett samtal om att det kommer en Pärluggla från Strömsund (89,5 mil)!!!! med tåget i morgon eftermiddag, så det får bli en tur in till stationen och hämta den. Troligen så har den flugit emot något och skadat sig lätt, och det finns ingen rehabiliterare på närmare håll. Så musfällorna är laddade i uthusen, så att den kan få middag när den anländer.
Vi fick även hämta en fasanhöna i en närliggande mindre ort, som hade krockat med tåg/bil igår och tagits omhand av en boende. Tyvärr så hade fasanen ett allvarligt ben-/bäckenbrott så att det inte ens fanns någon blodtillförsel till benet, så den fick avlivas sorgligt nog.

 Fasanhöna. ----- Pheasant female.

Pheasant with broken leg.

3 kommentarer:

 1. oj det var en bit den får färdas. får hoppas den blir ok sen också :) tråkigt med fasanen, men bilderna var fina.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. tråkigt med fasanen ,idag kom det många vårtecken på en gång hos oss .hoppas det går vägen med pärlugglan ,trevlig lördag kväll ,Nette

  SvaraRadera
 3. Oj den ugglan får göra sej en riktig åktur! Så fin fasanen är, synd att den inte klarade sej...

  SvaraRadera