onsdag 23 januari 2013

En av mina ringmärkta fåglar. ------ One of the bird i have ringed.

Trots alla fåglar som jag har ringmärkt så är det inte så ofta som man får ett återfynd, och är det sedan utanför Sverige så är det ännu ovanligare. Men härom dagen så kom det ett återfynd inramlandes i min mailbox, och det var som vanligt lika spännande när man öppnade den bifogade filen. Vilken av fåglarna var det denna gång? Hade den hittats död eller levde den fortfarande?
Denna gång så var det den enda Fiskmås som jag ringmärkt som det gällde och eftersom jag bara ringmärkt en enda fiskmås så var det extra kul att få information om den. Jag ringmärkte den på min födelsedag 2010 på vår kolonilott som vi ägde då, och ca 2,5 år senare så var det en ringmärkare som avläste ringen på den levande måsen i Holland.

 Fiskmås. Tyvärr inte den som jag märkte eftersom den bilden finns på den externa hårddisken som kraschat. ------------ Mew Gull.

Återfyndsrapporten. ------------- Recoveries report.

3 kommentarer:

 1. Hej Urban,
  Det måste vara kul att få ett återfynd från ett annat land. Grattis!
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 2. nej vad skojjigt att höra..vad spännande:-) hoppas ni får det riktigt skönt där i en annan del av våran värld:) njut å ha det riktigt gott..och upplev....<3

  varm hälsningar från anna

  SvaraRadera