torsdag 11 juli 2013

Långörad fladdermus och andra nattliga flygare. -------- Longeared bat and other nocturnal flyers.

När man är ute så mycket om nätterna som jag är när jag  fångar nattskärror, så kan man inte undvika att även stifta bekantskap med andra djur och insekter. Den Långörade fladdermusen brukar jag få flera ex av varje år, men denna var årets första.

Långörad Fladdermus. ------ Long-eared Bat.


Annat som flyger omkring är alla nattfjärilar och vissa nätter är det fullt av de. Eftersom min bil är vit så sitter det ofta en massa flygfän på den när jag kommer tillbaka efter nattskärrefångsten.

Nattfjärilar och malar. ------ Moths.Andra insekter som det just nu börjar bli gott om är lysmaskarna och det är honan som inte kan flyga som lyser med sitt gulgröna ljus i mörkret. Hanen är en skalbagge som flyger omkring och letar efter honans fyrljus i skogen.

Lysmask. --------Glowworm.


3 kommentarer:

  1. Fladdermusen brukar vi ha vid sommarstugan också ,inomhus har vi hittat någon ibland . här är det ju inte så stor skillnad på natt och dag ännu så vi har inga nattdjur ,ha det fint ,Nette

    SvaraRadera
  2. Is that bat so very small? Lovely moth pics, they show their wing design so well, nature as always shows us stunning colours. And thanks to you and your lens. Cheers from Jean

    SvaraRadera
  3. Fantastic photos, nature is amazing:) Greetings

    SvaraRadera