måndag 15 juli 2013

Riskastet norr om Mönsterås.

En bit norr om Mönsterås längs vägen som går mellan Forsa och Skruvshult så finns det ett ställe som kallas för riskastet och det sägs att det ska spöka där om nätterna. Nu är detta ett av mina bättre nattskärreområden så jag har tillbringat många nätter i närheten av riskastet, men ännu är det enda som hänt att bilen inte startade en natt pga en jordkabel som satt lös på batteriet. vilket förmodligen inte berodde på några spökerier utan rent slarv av mig när jag satte fast den. Det sägs även att det ska hamna nytt gran eller tallris där varje natt men det har jag inte kollat så det kanske är så. Det finns många historier om detta ställe så om ni vill läsa mer så är det bara att Googla riskastet, så kan ni få hur många olika historier som helst.3 kommentarer:

 1. Jösses, vilken historia. Allt var sannerligen inte bättre förr. Eller kanske den som hittade på historien inte gillade bönder... Lycka till med nattskärrandet.
  /Deerhunter

  SvaraRadera
 2. Vilken historia.
  Du var inte i Västervik idag och såg gåsgamen??
  Såg det på Smålandsnytt

  SvaraRadera
 3. En bekant till mig var där och tog kort en gång. Han säger att det blev alldeles vitt på de korten. Alla andra kort i rullen blev det bra på.

  SvaraRadera