torsdag 10 oktober 2013

Besök i vår trädgård. ---------- Visit in our garden.

Jag har investerat i en s.k. åtelkamera för att se vad det rör sig för djur i vår trädgård om nätterna. Det är en rolig ¨leksak¨ och det är alltid lika spännande att se om det fastnat några djur på minneskortet. Igår så såg jag att det var uppbökat på vår nedre gräsmatta vid bäcken och jag misstänkte genast att vi haft vildsvin på besök. Så jag riggade kameran och satte den på filminspelning för att testa den funktionen också, och mycket riktigt så blev det en liten filmsnutt på en vildsvinsgalt som gick förbi.
Jag provade att lägga ut filmsnutten men det lyckades inte, så till kommande natt är kameran inställd på vanlig fotografering igen. Däremot så har jag tidigare fått lite kort nattetid på andra djur istället som  jag visar idag. Men när man summerar vad vi haft i trädgården sedan vi flyttade hit så kan man nästan tro att vi bor i en viltpark. Vi har haft Rådjur, harar, ekorrar, grävling, räv, utter, mink och vildsvin på besök än så länge. Plus alla 106 fågelarter som vi sett också, det senaste tillskottet till den listan var Bändelkorsnäbb i förrgår.

 Åtelkameran. -------- The wildlife camera.

 Grävling. ------- Badger.

 Räv. ------ Fox.

Vår grannes katt. ------- Our neighbours cat.

2 kommentarer:

 1. Trevligt med så många djur.Jag måste berätta om en dam som ringde in till naturväktarna på vår radiokanal en morgon .Hon berättade om sina djur .Det var mårdhundar som åt äpplen likaså kom det tre älgar dit och några vitsvanshjortar och vid fågelmatningen 7 st ekorrar ,Man borde kanske vara hemma och kolla vad som rör sig här i skogen där jag bor också .Nette

  SvaraRadera
 2. hejje där:-)

  du...detta var intressant!
  åtelkamera säger du? vart får man tag på en sån? det vore väldigt intressant att prova det även här på gården:-) oaooo:-)

  *hihi* den sista bilden va bra där på grannkatten :-) det var nästan som att han visste att han vart mä på kort ;-)

  hälsn.anna

  SvaraRadera