torsdag 6 februari 2014

Abborrpimpel på havet. ------- Perchfishing on ice.

Igår så var det dags för vinterns första och förmodligen sista pimpelfiske. Isen är inte i något bra skick på havet, så efter mildvädret som ligger här nu så är nog isen borta om någon vecka eller tidigare ändå.
Men det hindrade inte mig och min yngsta dotter att göra ett försök att få ihop ett par abborrmiddagar. Dimman låg tät över fjärden och det var allmänt grått och trist och inga abborrar ville nappa till att börja med. Men efter att rådfrågat GPS:en där jag lagt in bra ställen från tidigare år, så hittade vi till sist abborrarna. Vi fick 10 abborrar var och de flesta var i bra matstorlek, så middagarna var räddade. Tiden rusade iväg på tok för fort och eftermiddagsskiftet kallade så efter några timmar var det bara att packa ihop och åka hem igen.
Men en härlig halvdag blev det med min dotter och eftersom hon slog mig i vår inofficiella tävling så var hon mer än nöjd. Men om jag inte minns fel så har hon haft en bra lärare ;).

 Abborrens öga. --------- Perch eye.

 Dimma på havet. ------- Mist on the sea.

  Dimma på havet. ------- Mist on the sea.

 Koncentration.

 Glad dotter med fin abborre. ----- Happy daughter with nice perch.

 Abborre på isen. ------- Perch on ice.

Fiskfjäll. ------- Fich scale.

5 kommentarer:

 1. That looks mighty cold, but great fun. Lovely close-up of the scales and their colours. Cheers from Jean

  SvaraRadera
 2. Fin kvalitets tid ni fick tillsammans och fina bilder blev det också.
  Må väl / Kenny

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder!
  Inte dåligt med fisk , gott med aborre .
  M/

  SvaraRadera
 4. En viss kontrast ljusmässigt mellan inläggen här... Den där isen ser som du skriver inte bra ut. Det gör däremot fångsten och - vågar man säga det? - även dottern. Jag har skottat snö i stort sett varje dag under tre veckor nu. Projektet går ut på att skapa en 30 meter lång gång till bilparkeringen. Så jag förstår hur d e t kändes.
  / Deerhunter.

  SvaraRadera
 5. Ni hade bättre lycka med abborrarna än jag hade senast...
  Snygga macrobilder.

  /Stefan

  SvaraRadera