lördag 8 september 2012

Nattskärra och nästa vecka.

Nattskärran som satt under ett skärmtak på jobbet var det nog inget fel på trots allt, som tur var. Jag och några arbetskamrater gjorde ett försök att fånga den, men när håven närmade sig så började den att flyga omkring under taket. Så vi lät den vara där den var för att inte stressa den för mycket. Och igår när jag kom till jobbet så var den borta, så den hade nog fortsatt sin resa till Afrika efter att ha ätit upp sig på alla nattfjärilar kring lamporna.

 Nattskärra. ------- Nightjar.

Idag på eftermiddagen så blir det en biltur upp till Katrineholm för övernattning hos en kompis, och i morgon bitti så blir det en båtfärd ut till Hartsö-Enskärs fågelstation i den Sörmländska skärgården.
Det är vi som startar årets ringmärkningsäsong där ute, och det ska bli härligt att få tillbringa en vecka i detta paradis.
I år är vi ute tidigt på säsongen så det kommer att bli helt andra arter som fastnar i fångstnäten denna gång, så det ska bli intressant att se vad vi kan fånga i år. Tyvärr så kommer jag inte att kunna lägga ut några bilder därifrån här på bloggen, då jag fortfarande inte kan göra inlägg med bilder från min mobil. men det kommer nog en del inlägg med bara text för de som orkar läsa, så blir det bilder när jag kommer hem istället.
Härlig soluppgång från förra året på ön.

1 kommentar:

  1. Vad kul! Vilket fantastikst jobb ni gör. Ser fram emot dina bilder därifrån.

    SvaraRadera