lördag 16 november 2013

Hemmagjorda talgbollar. ------- Homemade birdfood.

Nu börjar fåglarna att samlas vid matningen och äter mängder med mat. Det har redan gått åt ett par säckar med solrosfrö och talgbollarna försvinner nästa på en gång, så idag gjorde jag egna talgbollar med lite större storlek. Jag använde ett kg margarin (det billigaste jag hittade) ca en liter fågelfrö, riven ost, hackade nötter och ströbröd. När allt var blandat så formade jag det till två stora bollar som ska nätas när de hårdnat lite ute på altanen.
Betydligt billigare än köpta och säkert mycket bättre också, så imorn hängs de upp ute i trädgården och sedan kan alla bevingade vänner frossa.
2 kommentarer:

 1. Jag köpte ett antal hinkar på ÖB förra vintern. Ska man börja mata dem nu? Det är ju rätt varmt ute ännu o de hittar säkert mat.
  Såg en larv krypa på vägen idag (kommer i inlägg senare ikväll) fjäril tror jag. Därför är det nog fler insekter vakna ännu för fåglarna

  SvaraRadera
 2. hej min gamle (unge) vän ;-)

  jaa..du kan allt känna dig lite stolt :-) för det är ju du (som sagt?) som har lärt mig och flera andra att göra egna talgbollar, eller mixbollar som jag kallar dem :-) jag har precis varit ute och hängt upp min egengjorda till de bevingade som det är många av härutanför <3 det är småfåglarna och hackspettarna som besöker min mixboll :-) det är kul när man lär sig nya saker såhär. och just det att de köpta talgbollarna försvinner ju i ett nafs..och den mixbollen jag gör räcker flera dagar :-) så åter igen käre vän :-) TACK för dina fina tips till oss :-)

  varm hälsn.anna

  SvaraRadera