lördag 5 februari 2011

Örnfotograferingen :(

Ingen bra dag för örnfoton men det blev en hel del bilder ändå.  Var på plats redan i det första gryningsljuset, varför vaknar man alltid innan klockan ringer när man ska göra ngt roligt? När jag kommer dit så har vattnet stigit ca 2 dm sedan jag var där i förrgår, så min gömsleplats bakom nätet står under vatten.
Alltså blir till att flytta nätet till torrare mark innan gömslet sätts upp, inte bra då fåglarna verkar duktiga på att komma ihåg hur det varit tidigare. Dock är allt godis jag lade ut borta, och det är inte vildsvinen som tagit det, så det kanske finns hopp ändå.

Regntung tall.

Under de två första timmarna så regnar det konstant, men det kommer en liten smådopping inom fotohåll mellan de studsande vattendropparna, efter en kvart i gömslet. Det kanske blir bra ändå?

Smådopping mellan studsande vattendroppar.

Men jag konstaterar att mitt gamla fotogömsle har gjort sitt för det kommer in vatten överallt, så jag kommer att köpa kamotyg  på garderoben.se och sy ett nytt.
När regnet upphör så hör jag en örn ganska nära, men den behagar inte komma till mig, så det är bara att vänta vidare. Inte mycket händer förutom att kråkorna kommer, men de ser att ngt är förändrat så de vågar sig inte ner.  Inte bra då örnar är ännu mera vaksamma. Ser en örn på håll som flyger åt andra hållet..
Efter 5 timmar så kommer smådoppingen tillbaka och jag kan få bättre bilder på den.

 Smådoppingen tog en lite för stor abborre som den fick släppa.


 Strax efter så lättar alla änder som finns i viken och flyger iväg. Nu är det nog äntligen en örn på väg tror jag, men det ända som kommer är en kille som tjuvfiskar med sitt kastspö. Man får nämligen inte fiska i varmvattenutsläppet från kärnkraftverket, och när han upptäcker det bebodda gömslet på stranden så får han fart på benen därifrån. Ha ha, såg ganska kul ut.
Så trots örnbrist så blev det en hyffsat bra dag ändå m,ed många bilder tagna.En ung storskrake som sträcker på vingarna. Hur man ser att den är ung ska jag berätta vid ett annat tillfälle.

4 kommentarer:

 1. - Fina bilder. Även om det inte blev örn den här gången !
  Tallgrenen speglar verkligen vädret hur det var igår morse...

  SvaraRadera
 2. Men så synd att inte det gav "örn-lycka" denna gång, men du försöker säkert på nytt igen!
  Liten utdelning fick du i alla fall :)
  Trevlig fortsättning på dagen! /Bea

  SvaraRadera
 3. Så synd att du inte fick några bilder på örn. Men du vart ju inte helt lottlös i alla fall. Jättefina bilder!
  Ha de gott!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Ja, ja det är ju lite det som är charmen att man aldrig vet hur det skall gå. Du hade ju otroligt missflyt med vattnet som höjde sig så mycket. Tycker att du har fått en hel "knippe" med andra fina bilder!
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera