lördag 12 februari 2011

Smygjakt med kameran.

I dagens strålande vinterväder så bestämde jag mig för att åka en sväng med kameran och försöka att hitta några motiv. På håll fick jag se ett par storskarvar som stod på några stenar, och hjärnan började direkt gå på högvarv om det gick att komma närmare för att få några bilder.
Efter lite funderande hur terrängen såg ut så kom jag fram till att det var värt ett försök. Jag gjorde en kringgående rörelse och kom ner bortom skarvarna, och med solen i ryggen så avancerade jag framåt. När jag befann mig ca 40 m ifrån de så såg jag att det bara var en skarv kvar, och den var lite orolig. Anledningen var att det strax innan passerat en havsörn och skrämt upp en hel del änder. Jag tog mig lite närmare i skydd av en stor sten och lyckades få en serie bilder på den kvarvarande skarven innan den lättade och flög iväg.

 Riktigt fina fåglar när man ser de på närmare håll.

Ryggens fjädrar har ett otroligt fint mönster med metallglans.

4 kommentarer:

 1. Härlig naturupplevelse Urban och riktigt bra bilder blev det med smygkänsla. -Bra jobbat!
  Morgan

  SvaraRadera
 2. Oi, bra jobbet. Bildene ble flotte.

  SvaraRadera
 3. Så fina och härliga bilder på dessa fåglar som fiskarna avskyr så mycket.
  Vi har mycket av dessa fåglar här vid Vänern, men jag har ännu inte fått några bilder på dem. Ålekråkor kallar vi dom här :)
  Huset som ni är med och budar på ser ju hur mysigt ut som helst. Hoppas ni vinner budgivningen.
  Ha en riktigt fin och bra dag!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Kul att läsa hur det gick till när du tog dessa bilder. Javisst har de ett fantastiskt mönster på ryggen, snyggt fångat!
  /Ingemar

  SvaraRadera