måndag 2 januari 2012

Nu låser vi upp 2012. ----- Now we lock up 2012.

Nu startar vi ett nytt år, och när vi låser upp dörren till det nya året så får man se vad man hittar. Här hos mig och min sambo handlar det om att få örnen på vingar så att den får sin frihet åter. Och sedan ska vår anläggning för att ta hand om skadade fåglar och smådjur bli klar så fort som möjligt, liksom det invändiga hönshuset. Men innan byggnationerna startar så ska vi på en välbehövlig utlandsresa till Egypten i slutet av Januari. Förhoppningsvis så är örnen redo för flygträning då, så den kan lämnas av på Fågelcentralen i Kungälv. Annars så blir det ändå en vistelse där för den eftersom vi ska flyga från Landvetters flygplats, som inte ligger så långt ifrån Fågelcentralen.
Duvan har flyttat ner till uthuset vid bäcken för att träna upp sina vingar innan friheten och den söta Pärlugglan som vi fick in för ett par dagar sedan har tyvärr dragit vidare till fågelhimmelen. Havsörnen ligger fortfarande i sin vagga, och idag så tyckte jag att det var lite mer rörelse i det ena benet. Jag var i kontakt med Fågelcentralen på förmiddagen idag för att rådfråga lite om örnen, och de sa att en nervskada kan ta ganska lång tid innan den läker ut. Men efter min beskrivning av vår örn så trodde de att det ändå fanns ganska stort hopp om den. Så det är bara att hålla tummarna.

5 kommentarer:

 1. härlig början på året med en utlandssemester. får hoppas örnen mår ännu bättre tills dess. vad hände med ugglan? va det värre än ni trodde först?
  häftig bild:)

  SvaraRadera
 2. Hej Urban!
  Vilken höjdar bild på låset, det gäller att ha den bildskapande blicken. Härligt med en välbehövlig semester för er. När det gäller örnen så kan vi bara hålla tummarna.
  God fortsättning på det nya året!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker bild! Härligt att höra att det går framåt med örnen. :)

  SvaraRadera
 4. God fortsättning och hoppas du får ett bra fotoår! Spännande med örnen :) Fågelcentralen och Tommy Järås är också duktiga på att hjälpa fåglar.

  /Anna

  SvaraRadera