torsdag 26 januari 2012

Veckans fågelrapport. --------------- Birdreport of the week.

Det är mycket att fixa nu innan vi reser bort på söndag för en veckas utlandsvistelse.

Duvorna har fått fri tillgång till hönsgården och ett eget krypin inne i ladugården. Båda duvorna använder vingarna ordentligt, så när vi kommer hem så kan de nog släppas fria. De kommer tillsammans med vår katt få daglig tillsyn under veckan.

Havsörnen har jag snickrat en stor transportlåda till, så vi kan transportera den till Kungälv på söndag. Den har börjat använda benen lite mer, men kan fortfarande inte stå själv. På Fågelcentralen i Kungälv har de lite mer resurser så de får göra bedömningen om vi ska fortsätta rehabiliteringen. Men eftersom det går långsamt framåt så finns det ännu lite hopp.

Igår så fann en jobbarkompis en liten Pärluggla på marken utanför sin port och tog in den. Den hämtades av min sambo när hon slutade sitt jobb och när jag kom hem igår kväll så fick den en ordentlig portion köttfärs. Den är mycket pigg men vill inte flyga, så troligen så har den flugit in i ett fönster och fått en lindrig hjärnskakning. Jag skulle tro att vi kan släppa den redan i morgon kväll.

 Pärluggla. ------ Tengmalm´s Owl.

 Tamduva. -------- Domestic Dove.

Havsörn. ------ White tailed eagle.

4 kommentarer:

 1. Fina fina örnen, vad hon kämpar på!

  SvaraRadera
 2. Men så fin pärlugglan är, så söt med sina stora gula ögon.

  SvaraRadera
 3. hej urban:) då får jag önska er en trevlig semester då:) njut ordentligt nu:-) oj du..alledussingen vilken söt liten pärluggla<3 han var ju förskräckligt söt<3 hälsn.anna

  SvaraRadera
 4. helt underbar ögon på ugglan :) önskar dig en härlig semester och hoppas att när du kommer hem att det du får bra besked om örnen :)

  Trevlig kväll!

  SvaraRadera