lördag 10 november 2012

Rökning av kött och fisk mm. ----- Smoked meat and fish.

Ända sedan jag var liten så har jag varit med min pappa och rökt allehanda livsmedel. Det började med fisk som abborre och ål mm, för att sedan övergå till köttvaror. När jag hade min kolonilott så byggde jag en rök där jag rökte en hel del, men när huset köptes så sålde vi kolonin tillsammans med röken. Så nu har jag börjat att bygga en rök här hemma, och den är nog klar innan vintern. Och i den ska det rökas mycket gott, och kanske lite annorlunda saker också. Det finns så otroligt mycket som kan rökas antingen som tillagning eller bara för att ge röksmak. Fisk, fläsk, kyckling, fläskfilé, räkor, musslor, isterband och andra korvar, skinka och en massa andra saker, Det är bara att prova så kanske man hittar något nytt supergott att röka. Då vi känner en hel del jägare så kommer jag säkert att röka en del åt de vännerna också. Jag återkommer med ett inlägg när första rökningen är genomförd.

 Rökkuren på plats, så nu är det bara eldstaden som fattas.


2 kommentarer:

  1. Here in New Zealand Manuka sawdust is used to give a lovely taste.You will so enjoy your new smokehouse. Greetings from Jean.

    SvaraRadera
  2. Ja vi borde bygga en sådan med. Det är svårt att hitta någon som röker åt en. Jag har flera älghjärtan i frysen vilket skall vara kalas som rökt.
    Vi har ju massa plats i trädgården får en sådan. Kan ju inte vara så himla svårt att göra eller?

    SvaraRadera