lördag 17 november 2012

Sveriges första Stensvala. ------- Swedens first American Cliff Swallow.

Det blev en liten tripp till Öland idag på morgonen för att titta på Sveriges första Stensvala. Det är en Amerikansk svalart som plötsligt dök upp vid Bläsinge på Öland för ett par dagar sedan. Det finns inte heller så många fynd av den från övriga Europa, så det är en riktigt tung raritet som är här på besök.
När jag kom fram efter 10 mils bilkörning så var det ingen tvekan om vart den var någonstans, det stod mängder med parkerade bilar och en bit bort stod en massa folk. På vägen dit så hade jag fått flera larm i min mobil att den fanns kvar även idag, så det var bara att pricka av kryss 331 i min Sverigelista när jag kom fram.
Tyvärr så var inte vädret det bästa så det var inga höjdarbilder som blev tagna. Vädret, höga ISO-tal och knappt godkända slutartider, plus att den var väldigt aktiv gjorde att det var svårt att få några bra bilder på den.

 På väg uppför Ölandsbron. ---- To the top of the bridge to Öland.

 Öland på andra sidan. ------- Öland on the other side.

 Många fågelskådare. -------- Many birdwatchers.

 Suddig bild på Stensvalan. ------- Fuzzy image on the American Cliff Swallow.

 Stensvala. ------- American Cliff Swallow.

Stensvala. ------- American Cliff Swallow.

4 kommentarer:

 1. I'm sure it would have been a great day with better weather, and so many people there too. The bridge photos are great, I read it is the longest bridge in Sweden, the second longest in Europe at over 6 km. and The hump in the centre is to allow shipping to pass underneath. A wonderful feat of engineering. Thanks for sharing with us. Cheers from Jean.

  SvaraRadera
 2. Jädrar va folk!! men så spännande det verkar vara.....Hoppas det dyker upp något häftigt här hemma med en dag

  SvaraRadera
 3. Jag var på Öland för några år sedan och då var det också massor med fågelfolk där. Riktigt, riktigt trångt. Fast det gjorde mig inte så mycket, jag var lycklig ändå för jag fick se min första säl där! I vilt tillstånd :)

  Jag har följt din blogg ett tag och först nu ser jag att du använder Pentax. Det gör mig också glad för jag själv har en K10D :)

  SvaraRadera
 4. Härligt reportage Urban
  Grattis till x:et, det var en snabb rackare men många tvära kast som gjorde det svårt att fotografera den men du lyckades ju bra.
  /Svahn

  SvaraRadera