torsdag 11 april 2013

Kanadagås. -------- Canada goose.

Många ser kanadagåsen som en riktig skräpfågel som bara för oväsen och skitar ner badstränder, men om man studerar de närmare så upptäcker man en vacker fågel med personlighet. Så jag tycker att de som har möjlighet att studera den närmare ska ta tillfället att göra det.
1927 inplanterades de första två Kanadagässen i Sverige för att senare följas av fler inplanteringar under ett antal år, och den finns nu i stort sett i hela landet och är på vissa ställen riktigt vanlig.

4 kommentarer:

 1. Vi har fått dem till oss med. Undrar om tranorna kommer år från år till samma ställe? VI har ett par som är på fältet här hemma. De kommer år från år, är det samma par? Det är bara de 2 och de brukar få en unge

  SvaraRadera
 2. Sköna bilder! Visst skitar de ner en del, men inte vill jag kalla dem för skräpfågar. Det finns andra på två ben som förstör långt mycket mer...
  Ha en trevlig helg!
  /SA

  SvaraRadera
 3. Håller med SA fina bilder ,Nette

  SvaraRadera
 4. Mycket fina bilder på det ståtliga fåglarna.
  Vet du något om hur en Utterboning ser ut? Alla ev utterspår på isen har under vintern gått till snöhål på land som nu börjar tina fram. Nu ser det ut som en ingång till en jordhåla.
  Ha en bra helg,
  hälsar
  Monica

  SvaraRadera