onsdag 15 maj 2013

Rökning pågår. ----------- Smoking going on.

Eftersom jag har byggt en egen rök så är tanken att bjuda på en god köttplanka på lördag när hela släkten kommer och firar min 50-årsdag. Till det så kommer det att serveras hemmagjord potatissallad, grönsallad, hemmabakade rosenbröd och drycker i alla dess former.
Så jag tyckte att det var ett bra tillfälle att inviga den nya röken till den tillställningen och än så länge så ser det bra ut i rökkuren och snart är det färdigt. Jag har även ugnsbakat egen rostbiff under morgonen så den står nu i kylskåpet för kylning och väntar på uppskärning.

 Röken kommer. ------- The smoke is coming.

 Dags att stänga luckorna. ----------- Time to close the doors.

Kycklingbröst, skinka och fläskfile i röken.  ------- Chicken breast, ham and pork fillet in the smokehouse.

3 kommentarer:

 1. That is one super outdoor smokehouse. The smaller fire- box standing nearby, do you use that with wood too? Beautiful meal planned, if I don't get to put in a ocmment before " The Day", Birthday Greetings with many best wishes, a wonderful age, enjoy. Greetings from Jean

  SvaraRadera
 2. Läckert. Vi har pratat om att ha en rök, köpa eller bygga. Vi har ju rätt mycket vilt vilket är gott att röka. Får se om vi lyckas få en rök

  SvaraRadera
 3. Oj, oj... Det var en rejäl rök. Det är inte bara fotografering och fåglar som du är en hejare på förstår jag. Att kalasa på hemrökt gör naturligtvis festerna ännu festligare.
  Stort GRATTIS på 50-årsdagen!!!
  /SA

  SvaraRadera