tisdag 30 oktober 2012

Tjäder och höns. -------Capercaillie and poultry.

Nu är det lite blandat med hönsfåglar här hemma. Förutom våra tamhöns så fick vi in en Tjäder igår, som nu befinner sig i en större voljär. Den höll till inne i ett villaområde i stan där den satt på biltak och var allmänt orädd. Så de boende ville ha bort den därifrån. Troligen är det en fullt normal tjäder som bara beter sig underligt nu när hormonerna ska ställa om sig för vintern. Alla har väl någon gång hört talas om spelgalna tjädrar på våren, men även på hösten så kan de bete sig underligt ibland. Även orrar brukar spela lite på hösten när deras hormoner ska ställas om. Mer om tjädern på Vilthjälpsbloggen.

 Tjäder. ------- Capercaillie.

 Tjäder. ------- Capercaillie.

 Våra hönor har kommit på att de kan flyga, så stundtals så sitter det höns lite överallt i träden. Och även högt upp i träden tycker de om att sitta, så det är bra om räven skulle komma på besök för då flyger de förhoppningsvis upp i träden och sätter sig.
Hönan inspekterar en av mina fågelholkar.

2 kommentarer:

  1. Vilket bra jobb ni gör.....:-) kul med hönorna

    SvaraRadera
  2. ja, men det är ju verkligen ett "vapen" de har...att, när räven kommer flyga upp i träden faktiskt! det var riktigt synd att fina lilla hans (visst var det så han hette) blev offer för räven..det var ledsamt :`-(

    SvaraRadera