torsdag 15 november 2012

Bäck och akvariumobjektiv. ------ Stream and aquarium lens

När jag var och hämtade minkfällan i helgen så passerade jag en liten bäck som bara ligger ett par hundra meter hemifrån. Tanken dök genast upp att den skulle få ett besök när kameran var med, och idag sken solen så det vara bara att packa kamerasakerna och ge sig iväg.

Bäcken. ------ The stream.

Som vanligt så hade jag inte lust att släpa med hela kameraväskan så jag stoppade ner ett zoomobjektiv i fickan, riggade kameran på stativet och gick den lilla biten från bilen till bäcken. Genast så hittade jag en mängd foto-objekt, så det var bara att börja fotografera. När jag hållit på en stund med olika inställningar och olika vinklar, så tyckte jag att det var dags att byta objektiv. Men det fanns inte kvar i min ficka!!!! Vart hade det tagit vägen? Jag insåg att jag måste ha tappat det, men frågan var bara vart? Bara det inte hade ramlat i bäcken eftersom jag suttit på huk vid flera tillfällen alldeles vid bäckkanten, men jag tänkte att jag får gå samma väg tillbaka och leta efter det. När jag kom till ett lite lugnare ställe av bäcken efter forsen så fick jag se något ljust under vattenytan nere på botten, så jag tog en gren och petade det mot mig lite försiktigt. Nästan genast fick jag se att det var mitt objektiv som troligen åkt forsränning en bit, så jag petade in det till kanten och fiskade upp det. Det var helt vattenfyllt och kommer förmodligen inte att fungera som objektiv mer, men det var som ett litet miniakvarium där inne så man kanske skulle släppa in en liten guppy där. :)
Har nu Urban lärt sig något av detta missöde? Troligen inte, varför skulle det hända mig fler gånger!!?? Så nästa gång så stoppar jag säkert ett objektiv i fickan och ger mig iväg igen.

Vattenfyllt objektiv efter att jag skakat ur det värsta ------ Waterfilled lens.
5 kommentarer:

 1. Oh dear!! The worst thing to happen, can you get it dried out, fixed?? I have read that you put it in a bag with drying agent bags.Losing a special zoom lens is a disaster on a large scale. Commiserations, from Jean. Lovely photo of the stream.

  SvaraRadera
 2. Hej Urban
  Du har inget flyt nu (ursäkta ordvitsen) men det kan ju snart bara bli bättre ;)
  MvH PE Svahn

  SvaraRadera
 3. Det var det värsta inte så kul ,Nette

  SvaraRadera
 4. Aj katten....ja den är väl kanske billigare än min 60D som jag nu väntar pengar för. Gick ju på drulleförsäkringen o självrisk 1500 . Fick kaffe på den i ryggsäcken...
  Bor 2,5 mil sydost Vetlanda mot Kronobergs gränsen.....tack för tipset men lite långt att åka ner...

  SvaraRadera
 5. Så typiskt! Ha en liten rygga istället;)

  SvaraRadera