måndag 11 mars 2013

Lek med Primusköket. ----------Playing with the Primus gas stove

Då jag ägnar mig mycket åt friluftsliv så har jag en del (eller en hel massa) prylar för det. Finns det egentligen något skönare än att vistas ute i naturen året om, och har man då lite prylar som kan underlätta vistelsen så är det bara ett plus. Annars kan det ibland verkligen duga med en öppen eld och en sotig kaffekanna också, men allt beror på hur primitivt man vill ha det. Av modellen Primuskök så har jag flera stycken för olika tillfällen. Stormkök till fjällvandringen, dubbelkök till båthelgen i skärgården och enkelkök för den snabba uppvärmningen av vatten till kaffet eller värma lite mat mm. ibland kan det var lite svårt att hitta något bra ställe att handla på men en bra sida på nätet som har en massa prylar till utelivet är OUTNORTH, så där kan jag rekommendera er att gå in på och titta på sortimentet. Klicka på namnet eller någon av bilderna så hamnar ni där.
Eftersom gasol som brinner är ganska fascinerande att sitta och titta på så tog jag idag en del bilder på ett av mina brinnande gasolkök både i ljus och mörker för att kanske förmedla känslan lite.


5 kommentarer:

 1. www.salsus.se
  Rökning och korvrecept

  SvaraRadera
 2. Hej Urban!
  Härliga bilder och en bra sida du länkade till.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, jag brukar ju svänga förbi där. Får nog gå med i förbundert...min gymnasie klasskompis är visst vice ordf i klubben i stan.
  Åker in imorgon efter jobbet får se om den är kvar...

  SvaraRadera