fredag 22 juli 2011

Akuträddning och mer åska.

När jag skulle tömma vår komposthink i kompostlådan så fann jag en liten tornseglare på marken bredvid ladugården. Den hade troligen krupit omkring i boet och ramlat ut, för den var definitivt inte flygfärdig än på nån vecka. Problemet nu var hur jag skulle få upp den i boet under taket igen, boet är beläget just under taknocken på ladugården så det är en bit upp. Stegen var för kort, så hur gör man då? Jag hade en stege till men den var också för kort givetvis. När jag fått tänka en liten stund så kom jag på att jag kanske kunde skarva ihop stegarna för att få en med lagom längd. Sagt och gjort, stegarna skarvades ihop med spännband och räckte då precis upp. Så det var bara att klättra upp med den lille och stoppa in den i sitt bo igen. Man kan föda upp tornseglarungar men det är inte lätt att få de att överleva, så det här alternativet var det absolut bästa.
Nyss hörde jag på radion att det är ett nytt åskväder på gång in mot ostkusten, och det kunde visst bli värre än det igår, så ikväll bänkar man sig på altanen igen och upplever naturens krafter.
Vill ni se hur åskan utvecklas så är det bara att följa denna länk. SMHI.

Tornseglare.

2 kommentarer:

  1. Så bra att du fick upp den lille ungen :) Jag tycker också att det är mysigt med åska, men det kan bli lite otäckt ibland... Så trevligt med kantareller, jag måste ut nån dag och se om jag finner några, har några braiga ställen :)

    Trevlig helg :)

    SvaraRadera
  2. Bra att du kunde rädda ungen men jag själv hade inte klättrar upp på stegen. Visst är åskan en häftig och imponerande fenomen. Jag satt också och tittade på åskovädret.

    Ha en bra dag

    SvaraRadera