fredag 22 juli 2011

Svampsäsongen är igång.

Gårdagen ägnades åt att försöka fånga in en skadad gråtrut, den var ganska blodig men den kunde flyga så jag lyckades inte fånga den. på hemvägen så stannade vi vid ett par ställen där vi brukare plocka kantareller, för att se om några hade kommit upp. Och det hade de, så vi stannade på ett ställe till och plockade ca 3 liter kantareller. Till natten så kom det in ett kraftigt åskväder, och det blixtrade konstant och strömmen gick ett tag. Vi satt på vår inglasade altan under hela skådespelet och bara njöt, och fick verkligen uppleva naturens krafter.

 En del av de kantareller som vi hittade.

 På ett ställe var det kantareller överallt.

 Full stekpanna.

 Blixtarna var ovanför de lägra molnen så inga fastnade på bild, men hela himlen lystes upp konstant.

Klockan 01:00 på SMHI:s blixtradar. Alla kryss är en blixt.

3 kommentarer:

 1. Hej Urban!
  Härligt med massor av kantareller, man vill ju bara hugga in i stekpannan direkt. Oj, vilket väder ni har haft på er sida av landet. Lite synd att det inte fanns möjligheter till fotografering när det blixtrade så frekvent.
  Ha det
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. hej på dej:-) vad goda kantarellerna ser ut,å den första bilden där dom knallgula godingarna ligger i handen,med skogen som bakgrund<3 fint.. ja, ni har väl bra med åska där borta kan jag tro..när jag ser på vädret. det är ett vackert skådespel att beskåda..bara vi har respekt för det... varm hälsn.anna

  SvaraRadera
 3. Svamp är fina grejer åska är mindre roligt fast måste nog säga att blixtar kan vara fint skådespel.
  Morgan

  SvaraRadera