torsdag 7 juli 2011

VM för Offshorebåtar är i stan.

Tävlingarna har pågått sedan i tisdags men jag har inte kunnat åka ut för att kolla innan idag. Jag och en av mina döttrar skulle ner och städa båten till fredagen, och fick då se att man körde en bit utanför båtplatsen. Så städningen fick vänta och vi åkte istället ut till en liten kobbe nära själva banan. Det är helt otroligt att befinna sig så nära dessa fartvidunder som kommer i hastigheter upp mot 150 km/h, och man får nästan ståpäls över hela kroppen när de dundrar förbi. Imorgon är SM som gäller, så då kommer vi att befinna oss på samma kobbe med tonfisksallad, kaffe mm. Och på lördag så är det finaldags för de stora båtarna Efter racet så åker vi in till hamnen med båten och ligger vid kajen hela kvällen innan det blir hemfärd framåt natten. I samband med båtracet så ordnas det ett evenemang (Latiud 57) med ett stort antal artister, öl, mat mm.

 Ibland hann slutaren inte med.

 Heja Sverige.!!!!

 Häftiga bilder när man lade sig ner vid stranden.

 Hemmaåkare som det inte har gått så bra för hittills.

 Ibland så var det riktigt trångt vid vändningen.

Segelbåt, båt med fungerande motor och en med motor som icke fungerar. Vet inte vilket som är bäst??? Men det sista alternativet är nog inte så kul när det är tävling.

3 kommentarer:

 1. Hej Urban!
  Härlig bildserie på fart vidundren. Vi hade ju Swedish Grand Prix för klass 1 båtar i Uddevalla förra året. Tävlingen kördes inne i själva fjorden (Byfjorden) så det var ganska så stora intresse konflikter där.... Lite tokigt att köra offshore inomskärs, det rimmar ju dåligt.

  Hos er är det ju på öppet hav, och det är mycket spektakulärt att titta på. Bilderna du har tagit är mycket fina med mycket fart och fläkt. Fotografen i mig tog överhanden när tävlingen var i Uddevalla så jag satt och fotograferade en hel helg.

  Bilder finns på:
  http://ipnaturfoto.se/offshore.html

  Uppe i vänster hörnet "till offshore galleriet"

  Ha en underbar helg Urban!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Riktigt häftiga bilder ! Trevlig helg :)

  SvaraRadera
 3. - Hejsan Urban.
  Bra ställe du hittade. Måste vara Uvö Hällar ni suttit på.
  Snyggt med stenarna i förgrunden.
  Jag såg lite av träningen på förmiddagen, när jag satt mellan Tillinge och Bytsholmen och käkade frukost....
  - Men i morgon måste man ju vara med när världsmästaren koras.
  Hälsar Henning och Blondin-Ida...:o)

  SvaraRadera