torsdag 9 februari 2012

Den utlovade rapporten.

Havsörnen och Pärlugglan lämnades på Fågelcentralen i Kungälv innan vår utlandsresa, och nyss ringde jag och kollade hur det gått för de ¨små¨ liven. Pärlugglan hade ett litet brott på ena vingen som har läkt bra så den kommer nog att släppas inom en snar framtid. Havsörnen har varit på en stor veterinärkontroll med en total röntgenundersökning, och de såg inga brott någonstans. Dock ser det inte så ljust ut då den fortfarande bara ligger ned och inte gör några framsteg i läkeprocessen. Vid röntgenundersökningen så visade det sig att den hade ägg i sig, så det skulle vara sorgligt om den inte kunde komma tillbaka till friheten igen.
Berguven som togs om hand igår och skulle hämtas på förmiddagen var tyvärr så illa däran att den gått bort under natten. Förmodligen var även denna totalt utsvulten då den hittades sittandes på marken helt apatisk.
De 2 tamduvorna som jag har hemma för tillfället går det dock framåt för, och båda börjar kunna flyga riktigt bra nu. Och idag så ordnade jag ett större utrymme inomhus med mera sittpinnar, och sedan så har de ju fri tillgång till hönsgården utanför.

 Pärlugglan. ------ Tengmalms owl.

 Transport mot Kungälv.

Duvorna på väg ut i hönsgården. ------ Domestic dove.

5 kommentarer:

 1. Men så tråkigt med örnen, så sorgligt om den inte klarar sej...

  SvaraRadera
 2. Hur länge kan ni vänta med örnen innan ni måste bestämma hur det ska gå för den?
  /Marre

  SvaraRadera
 3. välkommen hem! hoppas ni haft en underbar semester :)

  kul att höra att det går framåt för dom flesta av fåglarna. dock tråkigt med örnen att det inte verkar gå framåt. får hoppas det sker ett mirakel under en natt och att den visar att den kan börja röra sig mer :) skulle vara så tråkigt om den fick avlivas då den verkar må rätt ok för övrigt.

  SvaraRadera
 4. Riktigt trist att höra att örnhonan inte mår så bra. Sorgligt.

  SvaraRadera