onsdag 22 februari 2012

Fåglar på min hemmagjorda talgboll. ------- Birds on my homemade birdfood.

Nu är det full fart vid fågelmatningarna som jag har, både i luften och på marken. Mina hemmagjorda talgbollar gör succé, och är välbesökta., Just nu så har jag en massa Grönsiskor bland alla andra fåglar, men det har inte blivit några bra bilder på dessa än. På marken så har jag 2 st Skogsmöss som håller till under en gran som står bredvid matningen, och det ska nog försökas att fotografera dessa nervösa varelser också.
3 st Större hackspettar har jag haft på besök, men den mindre som hördes i somras har inte dykt upp än. Däremot så dök det upp en Rödhake idag, och det är nog samma som jag såg innan snön kom så jag kan nog se fram emot rödhakesång inom några veckor.

 Blåmesar. --------- Blue tits.

 Större hackspett hona. ----------- Great Spotted Woodpecker, female.

Nötväcka, hane och Blåmes. -------- Nuthatch, male and Blue tit.

5 kommentarer:

 1. Hej
  Härligt med dessa fågelmatningar för det blir lite liv och rörelse i närmiljön, ser jag ett lärkträd bakom fågelmataren, du har inte fått ner några bändelkorsnäbbar?

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder Urban.
  Man kan ju undra vad din specialblandning innehåller som får sån fart i trädgårn.
  Mvh / Kenny

  SvaraRadera
 3. måste säga att här hos oss är varje dag ett stort gäng med grönsiskor(som skrivet),mycket trevligt<3 det känns lite som att dom är nya besökare på mitt fågelbord,för kan inte minnas att jag sätt dom under tidigare år?... å dom sitter å pratar å snagglar för fullt tillsammans:-) ja,det är härligt med även deras närvaro<3 varm hälsn

  SvaraRadera
 4. hej igen urban:) jo..i förmiddags så såg jag en ny sorts fågel här på våran kulle<3 den var grönmelerad och en röd fläck på huvudet...den har jag inte sett här förut,är det en gråsiska tro?? jag hann inte fotografera den,de upptäckte mig...hälsn.anna

  SvaraRadera