lördag 11 februari 2012

Fågel eller fisk. ---------- Bird or fish.

Eftersom jag även är intresserad av fiske, (utöver allt annat,) så var det en otrolig upplevelse att snorkla och även fiska lite när man ändå var på semester. Och vilka fiskar det fanns sen!!!! Jag hade lånat undervattenshuset och kameran av min dotter, så det blev en hel del undervattensbilder också på trippen. En av dagarna så tog vi en båttur ut på havet med snorkling och fiske, och det blev en riktigt kanondag. En del fiskar undrar man om det verkligen är sant att de kan se ut som de gör. Papegojfiskarna hör definitivt till detta släkte, och för övrigt så var de goda också eftersom vi fick fångsten till lunch på båten.

 Rusty Parrotfish.

 Bullethead Parrotfish.

Näbben/munnen använder den för att knapra i sig koraller, och man hör under vattnet hur det knäpper till när den tar sig en tugga. Och det den bajsar ut sedan blir den fina vita korallsanden på stränderna.

Igår fick jag även in en ny patient för rehab, och det var en domherre som flugit in i ett fönster. Ena vingen var skadad så det får bli bandage ett antal dagar tills det läkt. Den är placerad i en bur och har börjat att äta fågelfrö ordentligt redan.

Skadad Domherre hona. --------- Damaged Bullfinch female

3 kommentarer:

  1. hon var ju allt braa söt där i sitt lilla bandage<3 lilla gumman.. men nu är hon i varma och goda händer hos en man med stort hjärta. hälsn.anna

    SvaraRadera
  2. häftig fisk det där ,domherrsfrun saknar säkert sin herre.hoppas hon blir bra ,trevlig söndag ,Nette

    SvaraRadera
  3. vilka härligt läckra färger på fiskarna. lilla honan då hoppas den mår bra snart.

    SvaraRadera