måndag 15 augusti 2011

Fågelbilder med känsla.

Jag gillar fågelbilder där man får med miljön kring fåglarna för jag tycker att det skapar en speciell känsla. En period så var det nästan bara närbilder på fåglar som gällde i mitt fågelfotograferande, och jag kasserade mängder med bilder där fågeln bara upptog en liten del av bilden. Men dessa närbilder är egentligen bara en platt bild på en fågel som den ser ut i fågelboken, och ibland så skulle man nästan in under fjädrarna också! Givetvis så tar jag såna bilder än dag, men jag sparar även de med miljö och på längre avstånd. Och det är dessa som ger mig den speciella känslan, och gör att man minns omständigheterna när man tog bilden. Det är ju även helt klart roligt att sitta i ett gömsle eller smyga och uppleva att fåglarna kommer riktigt nära utan att de vet om att man finns där. Här nedan så visar jag några bilder från min fjällresa i somras och på dessa så tar fågeln bara upp en mycket liten del av bilden, men det är ändå tur att den finns där och skapar helheten.

Klicka på bilderna för större förstoring.

 Alfåglar i fjälltjärnen.

 Storlom i fin inramning.

 Dramatiska moln och en storlom med stor öring i näbben
.
Ljungpipare på sin häckningsplats.

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Javisst är det vackert med omgivning och djup i bilden. Men, för att få en bra uppfattning av småfåglar är jag förtjust i närbilder och visserligen förloras djupet ibland.
  Vackra bilder!
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 2. Hej Urban!
  Härliga bilder där fåglarna är i sin rätta miljö och man ser den framför allt. Visst är det vackert med riktiga närporträtt av fåglar men man får absolut inte glömma denna typ av bilder. Bilder där man verkligen ser vilken miljö de lever i och i dessa fallen vilken oerhört storslagen miljö.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Jättefina bilder!! Jag är ju i början av mitt fotograferande och har jagat närbilder och raderat de på för långt håll...men börjar nu förstå att det ger mer med miljön runt ikring, som en skrev till mej, att porträtt bilder av allehanda fåglar finns det redan massor av...
  Jag kommer faktiskt att ändra mitt tänk ang detta framöver och titta mer på helheten :)

  SvaraRadera
 4. - Fantastiskt fina fågelbilder i miljö, Urban !!!
  Det är ofta man zoomar in för mycket och tappar miljön....
  - Snyggt !

  SvaraRadera
 5. Mycket fina bilder. Härligt att se fåglarnas livsmiljö och inte bara närbilder. Mycket trevlig blogg över huvud taget.

  SvaraRadera
 6. Åh så vackra bilder! Jag längtar till "mina" fjäll...

  SvaraRadera