måndag 19 september 2011

Härlig höstmorgon i svampskogen.

Vi gav oss ut tidigt i svampskogen på lördagsmorgonen, och ljuset var helt suveränt. Det var bara ett par plusgrader i luften och vädret var klarblå himmel och vindstilla. Korsnäbbarna åt grankottar och släppte ner de med jämna mellanrum så man hajade till när de kom studsande mellan grenarna, och man hörde djur som knäckte grenar när de tog sig fram. Hittade vi någon svamp då?? Ja, stora mängder blev det på mina gamla ställen runt Katrineholm. Ca 17 liter rensade Trattkantareller, ca 20 liter vanliga gula kantareller, 3 liter rensade Rödgula trumpetsvampar och en del Svarta trumpetsvampar. Så svamptorken går för fullt nu och frysen ska också fyllas.

 Spindelnät på väg till svampskogen.

 Härligt morgonljus i skogen.

 Spindelnät i motljus.

 Svampmarker.

Poserande okänd svamp.

6 kommentarer:

 1. Så vackra bilder, spindelnätet blev perfekt!
  Så mycket svamp ni hittar :)

  SvaraRadera
 2. Åh, så härligt Urban. Bilderna är så vackra och texten så målande. Korsnäbbarna som släpper kottar, ja det är härligt att höra och visst hajar man till varje gång trots man vet att det snart kommer en ny kotte. Nej, när man läser detta så önskar man sig från tangentbordet till skogen.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder från den bästa underhållning som finns,skogen.Rikligt med svamp blir det att äta i vinter ser jag ,ha det fint ,Nette

  SvaraRadera
 4. - Underbara morgonbilder, Urban !
  Och sedan att hitta så mycket svamp är ju heller inte att förakta...

  SvaraRadera
 5. underbart urban...kan bara säga det...<3

  SvaraRadera