måndag 12 september 2011

Skärgårdsbilder.

Under lördagen så befann jag mig ute på Hartsö-Enskärs fågelstation i Södermanlands ytterskärgård. Fågelstationen har funnits ute på Enskär sedan 1965, och många fåglar har blivit ringmärkta genom åren. Jag började att vara där ute 1991, och har arbetat med ringmärkningen minst en vecka nästan varje år sedan dess. Denna dag så var det en arbetsdag som stod på dagordningen och vi var runt 15 personer som deltog i arbetet. Alla nätplatser röjdes på gräs och grenar, stationshuset oljades och elstängslet byttes ut mot ett fast stängsel. Elstängslet har vi haft för att hålla tjurarna ute från märkområdet när stationen är öppen, men i år så har Länstyrelsen utöver tjurarna släppt ut ett 60-tal getter, och de små liven klarar av ett elstängsel utan problem. Vi kommer säkert att få besök ändå av getter skulle jag tro, eftersom de verkar vara släkt med någon utbrytarkung. Men förhoppningsvis så stoppar stängslet en del besök. När vi åkte in mot Studsvik på eftermiddag så låg havet nästan spegelblankt, så färden blev en ren njutning som gör att jag längtar ännu mer ut till min vecka på ön.

Seglare i glittrigt hav.

 Getstängslet börjar ta form.

 Västra sidan av Enskär.

 Fyr halvvägs in till fastlandet.

 Spegling i havet.

Full fart hemåt.

4 kommentarer:

 1. Fina bilder från skärgården, den första är vacker som en tavla!!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara bilder som vanligt Urban!
  Ha en fin dag
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Fina bilder från en fin dag! Och jag håller med, visst längtar man tillbaka. Vi ses i skarven mellan din och min Enskärs-vecka.
  /Karin

  SvaraRadera
 4. oj vad mycket svamp du/ni har plockat:-) vad härligt<3 och regnbågen sen..oj så vackert...väldigt vackert..vad du har fått uppleva... hälsn.anna

  SvaraRadera