söndag 12 februari 2012

God maträtt. ------- Good dish.

Trots att vi hade All inclusive på vår resa så var vi tvungna att gå till en närbelägen restaurang för att få prova deras paradrätt. Kamelstek!!!!!!!
Det var med blandade känslor som man satte besticken i steken när den kom in, för när vi var på Tenneriffa för några år sedan så fick vi getkotletter en dag. Och det var garanterat inte någon höjdare att sätta tänderna i, sega och med en mycket konstig bismak. Men kamelen var helt super och påminde mycket om en fin oxfilé. Till det så serverades det potatisgratäng och tre olika starka såser, samt en fin grönsallad. En kall öl lyckades också slinka ner till maten. Man kunde också få kamelsteken med chokladsås till, men det tyckte jag var lite för vågat för min första kamelstek.
Så om ni får möjligheten någon gång så kan jag bara rekommendera er att testa kamelstek, och jag kan nästan garantera att ni inte blir missnöjda.

 Romeo fick man bara rida på och klappa, inte smaka.

 Kamelsteken. ------- Camel steak.

Vi fick också ett certifikat på att vi ätit kamel och hade möjligheten att få uppleva vår hundraårsdag.

5 kommentarer:

  1. Hej Urban, Ser gott ut med kamelstek. Det va ingen som pucklade på er efteråt?
    Må väl / Kenny

    SvaraRadera
  2. Så mycket fint du sett och fotat på semestern! Och vilken middag! Brukar kika på en massa udda köttsorter i saluhallarna när jag gästar Stockholm. Undra om det går att hitta kamel där? Låter spännande.
    Jag vill också ut och resa. Och äta en massa spännande.
    Ha en fin vecka. Kram.

    SvaraRadera
  3. Spännande med sådana maträtter ,kanske man får smaka någongång ,nette

    SvaraRadera
  4. Hej Urban
    Jag har varit i Tunisen och provat tunga (ingen höjdare) men kul att prova.

    SvaraRadera
  5. Kamelstek... Nja, jag tror jag nöjer mig med att kolla på bilderna...

    SvaraRadera