måndag 3 september 2012

Den blev straffad.

Ni som följt min andra blogg om vår viltrehabilitering, kfvoskarshamn.blogspot.com , har sett att kanadagåsen som vi har haft sedan den var liten blev tagen av räven. Eftersom våra höns går fritt på tomten så har vi varit lite oroliga att den skulle komma tillbaka och börja ta hönsen också. Givetvis så vet vi att en del av hönsen kommer att bli tagna av rovdjur då de går fritt, men alternativet för hönsen är att vara instängda hela dagarna i hönsgården och det känns inte rätt när vi har möjligheten att ha de ute.
Igår så var det dags, vid 19-tiden så var räven på väg till oss och hönsen hade inte gått in i hönshuset för natten än. Men då vi bor vid en väldigt trafikerad väg så lyckades räven inte ta sig över vägen, utan blev påkörd rakt utanför vårt hus. Det är den 3:e räven som blir påkörd här på bara 1,5 år, så de har nog ett stråk här där de brukar gå. Det var en fin vuxen räv så lite synd var det att den inte fick leva längre, men samtidigt kändes det bra då den troligen var på väg att ta våra höns. Och lite upprättelse blev det också då det förmodligen var den räven som tog vår kanadagås.

Trafikdöda räv. -------- Roadkilled Fox.2 kommentarer:

  1. Trist på en så fin räv...

    SvaraRadera
  2. Man kan ju inte rå för att känna för räven, däremot förstår jag att ni knappast vill att den ska ta mer av era fåglar. Men synd för en utomståendes ögon .

    /Niklas

    SvaraRadera