tisdag 4 september 2012

Lingonsylt. ---------- Lingonberry jam.

Varje år så har jag tänkt att jag ska ge mig ut i skogen och plocka lingon när de är mogna. Men varje år så kommer det en massa annat emellan som gör att jag inte hinner. Men i år så var jag ute ett par timmar med bärplockaren, och det fyllde på snabbt i korgen. Så jag hade 4,5 liter rensade och klara lingon att göra sylt på. 5 litersgrytan var full idag när sylten kokades, så nu är vinterbehovet klart och ska bara ner i källaren för förvaring.

 Lingonröda tuvor.


 Det fyller på i korgen.

 Rensningen gick också snabbt efter att jag utnyttjat vindkraften till grovrensningen. Jag ställde upp en fläkt på en pall ute på gräsmattan och hällde lingonen framför ner i en annan back, så allt skräp flög iväg. Sedan så var det bara finrensning kvar.

Den färdiga sylten.

4 kommentarer:

 1. Hej Urban! japp det ska bli jättekul;)
  Jag har Blogger appen på min iphone 4s och det flyter på fint. Det ända som händer för mig är att jag måste ta bort appen ibland och starta om den då jag är en "för flitig bloggare enligt Blogger". Men när jag tagit bort den så laddar jag hem samma app igen och då kan jag köra på tills att appen säger stopp igen.
  Det finns inställningar i appen som man får gå igenom och har du flera bloggar via ex. blogger så måste du tänka på att skifta till den bloggen du ska lägga in på så att inte inläggat för din privata blogg hamnar på tex. din Nattskärreblogg osv.
  När du gör ett inlägg så väljer du att ta med bilderna genom att klicka på bild ikonen, sätter rubrik och din skrivtext samt klick på send eller publish.
  Jag förstår att du vet allt detta redan men jag har verkligen ingen lösning på ditt problem. jag ska dock hör med min smarta sambo som kanske vet något mer så återkommer jag med info. // Petra
  PS! Ser att du har gjort som jag plockat skogens röda guld och gjort sylt;)

  SvaraRadera
 2. Vad duktig du är att fixa detta. Vi är väl inte så stora lingonätare o då blir det köpt. Blåbär skulle jag hellre plocka i massar men det var glest med dem hos oss.

  SvaraRadera
 3. Värst vad lingon du har fått tag i! Ser riktigt nice ut med sylten. Kanske man själv ska bege sig ut och plocka någon dag. Jag plockar ju endast blåbär och svamp. Tack för inspiration :)

  SvaraRadera
 4. Nu är det bara att invänta vintern :)

  Hälsn./ Hannu

  SvaraRadera