fredag 14 september 2012

Styv kuling, 10-18 m/s.

Dagens väder har dominerats av blåst och regn. Eftersom vi inte kunnat ha några nät uppe i blåsten så har vi bara lyckats fånga någon enstaka fågel innan de drogs ihop. Gårdagen var dock betydligt bättre med 57 fångade fåglar, och några fina guldkorn i fångsten. Strax innan skymningen så fångade vi både en Mindre flugsnappare och en Stenfalk. Stenfalken blev en ny märkart för mig, så den medhavda X-flaskan med fin whisky fick öppnas på kvällen. På den sista rundan för kvällen så fick vi i ficklampans sken se en ljus fjäderboll i ett av näten, och när vi kom fram så stirrade 2 gula ögon på oss. Så årets första Pärluggla blev ringmärkt en stund senare. Vi hade också en fin grillkväll innan det började att blåsa upp.
Idag så har flera havsörnar stått som drakar i sina linor i den hårda vinden här nere på Enskärs Södra udde, och de verkar inte påverkas det minsta av blåsten. Nu har solen börjat att titta fram igen (16:30), så vi har dragit isär några fångstnät som står i lä för att försöka fånga några fåglar till innan natten.

2 kommentarer:

  1. Det är inte bra att det blåser för mycket och speciellt inte om man ska ut och titta på trollsländor. Jag antar att fåglar inte är så vindkänsliga.

    SvaraRadera
  2. Kul att läsa om Hartsö-Enskär. Där har jag varit på "studiebesök" några gånger men då var det mest kungsfåglar som hamnade i näten
    Hälsningar
    Kerstin.

    SvaraRadera