lördag 1 september 2012

Ringmärkning.

Årets sista ringmärkning här hemma har klarats av, och det har varit en bra säsong på detta nya ställe. Totalt så har det blivit en bit över 300 fåglar märkta av 32 olika arter, så det är jag nöjd med. På den sista märkningen så blev det 2 st nya märkarter, och båda var lite oväntade i näten.
Den första var en Tofsmes som satt i ett nät när jag kom fram, jag har hört tofsmesar i trädgården lite då och då men det är ingen vanlig fågel. Den andra var desto mer oväntad i fångststatistiken, jag fick se att en Sparvhök var vid ett av näten och hade fastnat med ena benet i maskorna. Så jag gick från ett annat håll så att den skrämdes in i nätet när jag sprang fram.

Nu var det här inte årets sista ringmärkning för min del, för nästa helg så åker jag ut till Hartsö-Enskärs fågelstation för att bara ägna mig åt ringmärkning och fågelskådning under en hel vecka. Det värsta när man kommer hem igen är bara att man tror att kikaren hänger runt halsen hela tiden. Så fort man ser en fågel när man är hemma så går händerna automatiskt till kikaren som inte längre hänger runt halsen. Så man kan kalla det en form av arbetsskada man fått.

De nya märkarterna

 Den blicken säger allt.

 Skärpan är där den ska vara.

 En ung hona Sparvhök. -------- Young female Sparrowhawk.

 Tofsmes. ------- Crested Tit

Tofsmes.----- Crested Tit

4 kommentarer:

 1. Vilket spännande jobb du pysslar med. Måste vara superintressant att se olika fåglar. Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. - Halloj i Kristdalakrysset.
  - Vilka bilder på Sparvhöken. Snyggt !
  - Ha en fortsatt bra dag !!!
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 3. Hej Urban!
  Ja den blicker säger det mesta..
  Som vanligt fina bilder och spännande läsning.
  Ha en fin dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Very nice pictures!
  Have a nice weekend
  Yvonne & Raphael

  SvaraRadera