lördag 12 november 2011

Nu snackar vi uggla!!! Berguv, Eurasian Eagle Owl

På eftermiddagen idag så var det dags för ett nytt rehabfall igen. Denna gång gällde det en Berguv som bara satt på marken helt apatisk. Vi fångade den med lätthet med hjälp av en stor håv, och då blev den lite argare och började väsa och knäppa med näbben. Efter hemtransport i en stor kartong så ska den snart få vätskeersättning och sedan bär jag ned den till ¨rehabhuset¨ där den får tillbringa natten. Den var ganska mager så det går åt att göda den under ett tag framöver innan den kan frisläppas igen. Men för att inte hålla på med den för mycket nu i början så kommer jag att börja mata den imorn när den fått en natt med lugn och ro.
Det är en årsunge har jag konstaterat och de får ganska ofta problem så här på höstkanten. Under Oktober så motar föräldrarna bort sina barn ur sina revir och de för klara sig själva. Och då är det ganska vanligt att de har problem att hitta tillräckligt med föda själva och kan då få lite nedsatt kondition.
Det är riktigt riktigt stora fåglar, och det ska bli kul att få hjälpa den tillbaka till naturen. Berguven och raser av den, är världens största uggla och storleken på den svenska rasen är en längd av max 73 cm och max 170cm mellan vingarna.

 Irriterad Berguv.

För säkerhets skull är det svetshandskar som gäller som skydd för klorna.

6 kommentarer:

 1. Jag hoppas att det kommer lösa sig bra för denna ståtliga fågel. :)
  Morgan

  SvaraRadera
 2. gud va roligt att få hjälpa djur som inte mår bra. är en liten önskedröm för en annan eftersom djur och natur står en varmt om hjärtat.

  hoppas den fina ugglan snart mår bättre och får komma ut i det fria igen. ett kanon jobb du gör:)

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 3. hehe;) ja,han såg allt ena`lite irriterad ut du;) men återigen du är GULD VÄRD som hjälper våra djur<3 ..med värme till dig..

  SvaraRadera
 4. Måste kännas bra att göra en insatts för så stora fåglar ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 5. Det måste vara otroligt roligt och intressant att kunna hjälpa fåglar i nöd som du gör :) Den är fantastiskt fin, berguven! Hoppas allt går bra!

  SvaraRadera
 6. Beautiful Eagle Owl, well taken.

  SvaraRadera