måndag 12 december 2011

Örnrapport. --------- Eagle report.

Örn 1 som är den gamla honan mår bättre och bättre. Rörligheten börjar komma tillbaka i benen, men än är det en bit kvar innan den kan sitta själv så den får vackert finna sig i att ligga i vaggan.

 Havsörn gammal hona. ----- Whitetailed eagle old female.

 Idag bjöds det på prima oxlägg som snäll besökare skänkt till örnen.

Den yngre örnen som kom in igår och var riktigt pigg då, var sämre idag. Veterinären har tittat på den och inte hittat några skador, men det kan finnas invärtes som inte syns. Den har fått medicin och nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa. Lokföraren sa att han fick in en fullträff på den, så det skulle vara mycket konstigt om den inte var skadad någonstans. Igår kunde den sitta upp själv, men idag orkar den inte det så vi får se hur det går med den.
 Havsörn yngre fågel. -------- Whitetailed eagle younger bird.

Inte alls lika stor som den andra, men imponerande ändå.

5 kommentarer:

 1. Så underbart att det finns folk som du :) och så kul att få höra om den första örnen .. nu får man hoppas att den andra kan krya på sig ..men det låter ju inte lovande.
  kram

  SvaraRadera
 2. Hej Urban!
  Aj, aj inte kul att det är sämre med örn nummer två... Vi får bara hålla tummarna och glädjas åt de små framsteg som "ettan" gör. Det är ett jäkla gissel med trafik dödade djur som ligger vid våra vägar/järnvägar.
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Undrar just var örnhonan tänker när den ligger där i vaggan?
  Jag fortsätter att hålla tummarna för att detta skall sluta lyckligt.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Häftigt med örnarna (fast egentligen tråkigt) men jag hoppas du klarar dem.
  /Svahn

  SvaraRadera
 5. ibland skulle det ju vara så mycket enklare om dom kunde prata med än så dom kunde säga vart det gör ont. du gör ett kanon jobb:)

  SvaraRadera