torsdag 9 juni 2011

När ska jag bli vuxen????

Det var en riktigt bra fråga! Aldrig hoppas jag själv. Min nyfikenhet i naturen har försatt mig i en del konstiga situationer ibland, men det är sånt man får ta. Nu ska jag inte trötta er med alla saker som jag varit med om, utan ska bara ta en liten händelse som skedde igår kväll när jag skulle sätta mig i bilen och åka ut i nattskärreskogarna. När jag är framme vid bilen så hör jag ett ganska ljudligt brummande i luften och helt plötsligt så kommer det en stor ekoxe flygande på sin vingliga färd genom luften. Det är verkligen imponerande insekter de här stora hanarna, och detta var verkligen ett praktexemplar. Eftersom kameran är med så är givetvis min första tanke att ta ett kort eller två på den stora hanen. Jag sätter upp kartbladet i luften framför ekoxen, och givetvis så dunsar den rätt in i det och faller till marken. Jag är ju framme direkt och tar upp detta monster så den inte ska hinna smita iväg, och den är säkert minst 6-7 cm lång. Nu ska det fotas!!!! Men först så måste ju den nyfikna Urban testa om han har någon kraft i sina stora käkar. En insekt borde ju inte ha mera ork än t.ex. en kräfta inbillar jag mig, Så snabbt fram med pekfingret mellan käkarna för att upptäcka att det hade den visst det :). Han smäller ihop käkarna runt min pekfingertopp och börjar pressa ihop. Till att börja med så tänker jag att han måste ju släppa nån gång? Men icke!!!! Jag blir tvungen att ta tag i djuret och bända isär käkarna med min fria hand samtidigt som jag försöker få loss mitt finger. Det lossnar till sist och blodet börjar att rinna och ekoxen sitter bara där på marken som inget har hänt. Så nu tar jag mina bilder på han och sedan åker jag ut i skogen med en ömmande fingertopp. Lärde jag mig då något av denna händelse??? Ja! Lite kanske. Senare på kvällen så fastnar en fladdermus i mitt fångstnät för nattskärrorna och jag snabbt fram givetvis, men när den visar tänderna så lyckas jag skaka ur den ur nätet.

 Ekoxe med kraftiga käkar.


6 kommentarer:

 1. Det ser ut som att du lever farligt ute i natuen... Men fina och spännande bilder får du! Kul och intressant.
  Ha en fin helg! /SA

  SvaraRadera
 2. stolle!kommer ihåg när du hade tummen i näbben på en tjäder

  Din bror

  SvaraRadera
 3. Rolig läsning! :) -Jag hoppas fingret läker ihop och att du tog lärdom av detta! Ekoxar är verkligen spännande djur, faktiskt har jag haft turen att få se en i år också...-Fina bilder!
  Morgan

  SvaraRadera
 4. Tack för att du delade med dig av den upplevelsen! Tur också att du inte testade samma sak med nästa fångst.
  Snygga bilder fick du!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 5. hehe;-b du kunde bara inte låta bli va:-) /anna

  SvaraRadera
 6. vad glad jag blev av din kommentar<3TACK.. å du..jag tycker det är så roligt (som sagt) :-) ..att läsa din blogg..den faller verkligen mig i smaken. och likaså att läsa om dina upplevelser som du upplever när du är ute om natten du mä;-) vi är allt ena nattugglor du och jag:-) men oj..vad vi får uppleva underbara saker<3 eller hur:) men du..akta dig för å vara fööör nyfiken,hehe..hädanefter;) annars får du nog alltid ha med dig en första hjälpen låda,hehe. men jag "diggar" dig urban:-) varm häls. till dig därborta:) från anna

  SvaraRadera