måndag 1 augusti 2011

Fjällresan dag 1.

Min och min dotters fjällresa blev riktigt lyckad, lite otur med vädret var det ibland men som helhet var det bra. Vi började resan med att åka upp till Idre (ca 70 mil) där vi gjorde ett besök på Nipfjället, där vi åkte Trollvägen. Det är en väg som lutar uppåt och stannar man bilen och lägger i friläget så börjar bilen att rulla uppåt!!!! Om det är en synvilla eller något annat fenomen vet jag inte, men det ska visst finnas ett ställe till på jorden där detta inträffar. Och det stället ska visst finnas på Nya Zeeland!!!!!
Efter besöket på Nipfjället så fortsatte vår resa upp mot Ljungdalen, och vi stannade för övernattning ca 10 mil från Ljungdalen vid en rastplats med en bäck, vi fick även se våra första renar längs vägen.

 Info om Nipgubben som vakar över fjället och trollvägen.

 Nipgubben.

 Utsikt från Nipfjället.

Vårt första övernattningsställe.

1 kommentar:

  1. hejje:) det är så roligt att läsa din blogg om erat "fjälläventyr" vilken upplevelse att få vara där och se dessa vackra vyer och alla djur osv<3... det var mystiskt...det där med trollvägen...vilken grej:)...fascinerande..berätta det precis för mattis här:) får nästan läsa lite mer om det:) ta hand om er och njut... varma hälsningar från "denne tant" ;)

    SvaraRadera