torsdag 5 maj 2011

Efter omständigheterna väl!

Kattugglan mår riktigt bra idag, men är lite trött av blodförlusten. Den fick vitaminberikad köttfärs i morse och det svalde den utan problem. I början är man tvungen att tvinga upp näbben och stoppa ned köttfärsen, men efter några dagar så brukar de äta själva.
Den kommer att få sitta några dagar till i sin lilla bur och läka i lugn och ro, sedan ska den få ett större utrymme så den kan flygträna innan den släpps. Fåglars flygmuskler minskar väldigt snabbt om de inte får flyga och vara aktiva. Så flygträningen behövs innan den släpps igen.

 Kattuggla, Lite piggare efter en natts god sömn.


I det här skicket var den innan den fick en dusch.

3 kommentarer:

 1. men älskade lilla vän<3så fin... nu är han i bra händer och är nog snart frisk och kry igen och får komma ut i det vilda igen<3 jag är väldigt tacksam för att du/ni finns som tar hand om de skadade djuren. (som allt som oftast iallafall är skadade på grund av oss....) ge den lille vännen en varm klapp från mig<3 hälsn.anna

  SvaraRadera
 2. Spännande att få följa den så här genom bloggen!
  /Birgitta

  SvaraRadera
 3. Härligt att höra ugglan "repar" sig, jag hoppas att den snart är 100% igen. Det måste kännas skoj när man kan göra en sån här insats speciellt när det slutar lyckligt!
  Morgan

  SvaraRadera