fredag 6 maj 2011

Mycket på G!

¨Det är mycke nu¨ skulle kunna passa in på mig för tillfället. En skadad kattuggla att ta hand om, lägenheten måste städas så den blir klar, i morgon startar min ringmärkning, 2-årskalas hos mitt plastbarnbarn imorn och på söndag så är det fågelskådningens dag där jag ska vara med och hjälpa till.
Samtidigt så vill man ju vara hemma och fixa till tomt och hus, samt förbereda för ugglans flygträning i uthuset. Men allt löser sig nog till sist, bara att börja beta av punkterna en efter en.

Nu börjar kattugglan bli betydligt piggare, den väser, knäpper med näbben och försöker använda klorna. 

Ugglans mat består av köttfärsrullar med fjädrar i. Fjädrarna är för att magen ska få arbeta med att producera spybollar, vilket är viktigt för rovfåglar.

Det före detta slakthuset nere vid bäcken som ska användas för flygträningen och sedan är tänkt att göras i ordning till fågelrehab med burar och sånt.

Ladusvala. Den häckar uppe på loftet ovanför ladugården och blev art nr 48.
Art nr 56 hördes idag och det var en Gök som hördes på eftermiddagen.

3 kommentarer:

 1. skönt å höra och se...hälsn.anna

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att Ugglan verkar klara sig!
  Ja, oj så mycket som skal uträttas såhär på vårkanten och tror att de flesta har det likadant.
  Må gott! /Bea

  SvaraRadera
 3. Hej Urban!
  Förstår verkligen att "de är mycket nu" för dig, med alla bollar som du har i luften. Det värmer mycket i hjärtat när man läser om ditt arbete med kattugglan, all heder till dig!
  Tusen tack för att du också tar dig tid att dela med dig av dina fågeläventyr, även fast man ibland är dålig med att kommentera så är det så uppskattat.
  Vi är bortskämda med superbilder på fåglar på alla olika bloggar. Du blandar jättefina bilder med din oerhörda kunskap till det hela, detta är helt oslagbart!!
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera