tisdag 8 maj 2012

En gullig dag. -------- A cute day.

Denna dag har gått i gullighetens tecken. Det börjar med att mobilen ringer när jag är på jobbet, och det gäller en andfamilj som tagit sig ner i en fontän och inte kunnat ta sig upp igen. När vi kommer dit så simmar mamman runt med sina 14 daggamla ungar i fontänen. Så det är bara att fånga mamman i håven och sedan ungarna, och sätta in de i en transportbur för vidare transport till den närliggande dammen i stadsparken. Hela familjen simmade sedan iväg ut i dammen, så det ska nog gå bra för dem.
Efter några timmar hemma så kommer ett samtal om en harunge som en katt kommit hem med, så det är bara att sätta sig i bilen igen och möta upp halvvägs. Den lilla harungen är inte så gammal, så nu har vi nästan ett heltidsjobb framför oss under ett par veckor om den klarar sig. Vi har lyckats få i den lite välling för djur, så nu ligger den och sover och samlar krafter.
En stund senare så gäller samtalet en uggleunge som bara ligger på marken, så det blir att sätta sig i bilen igen. Men när jag kommer fram så finns inte Kattuggleungen att finna, men ett par uggleungar sitter i träden en bit bort och tigger mat för fullt, så det var nog inte något fel på den.

 Fångade i en fontän. -------- Trapped in a fountain.

 Gräsand med ungar. --------- Mallard with ducklings.

 Små andungar. ------- Small ducklings.

 Friheten. ------ Freedom.

En liten Hare. ------- A little hare.

5 kommentarer:

 1. Hej Urban!
  Ja, den dagen går verkligen i gullighetens tecken. Du är inget undantag på detta. Det är verkligen gulligt av dig att utföra dessa uppdrag. Har sagt det förut men säger det igen All heder till dig!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Tänk så mycket gulligt du visar både på dina bilder o på dig själv.Ha en fin dag ,Nette

  SvaraRadera
 3. Heltidsjobb med djurräddning ser jag :-)
  Andungarna är helt ljuvliga!

  SvaraRadera
 4. ojoj...urban..ja det må jag säga<3 oj så söta små liv...å alle andungar samlade i lådan:) för att sedan komma ut i det fria<3
  du är guld värd, som jag nog har sagt flera gånger innan,men tåls att säga igen!!
  varm hälsn. anna
  ge de små liven en kärleksfull klapp från din bloggvän anna:)

  SvaraRadera
 5. Herre min ge vilka sötias;) Bra jobbat!!!!!

  SvaraRadera