lördag 26 maj 2012

Udda patient. ------- Strange patient.

Efter en helnatt i skogen på nattskärrejakt, så tänkte jag att jag skulle få sova några timmar på eftermiddagen innan kommande natts ringmärkning. Men tji fick jag, det blev bara 4 timmars sömn på morgonen och sedan har det varit full fart hela tiden. Jag har bl.a. varit och hämtat en skadad trana som några vänliga personer lossat ur ett fårstängsel, och den hade fastnat med ena benet och blivit hängande där. Vi vet inte hur länge den har hängt där, men den var mycket törstig. Den kunde inte stödja sig på ena benet, men de enda skador som har setts vid den första undersökningen är en del skavsår efter stängslet på benen. Det får bli kontakt med vår veterinär imorn om det inte blivit någon bättring under natten. Nyss fick jag även ett samtal om en skadad havsörn som en sportfiskare har sett på ett ställe vid kusten, så jag ska se om jag hinner dit innan nattskärrenatten för det är på vägen. Annars så får det bli i morgon bitti på väg hem. Det såg ut som om den ena vingen var skadad och hängde sa fiskaren. Det har kommit upp flera vindkraftverk i det området, så det är inte helt omöjligt att det kan vara de som är orsaken till skadan.

 Jag och den skadade tranan. ----- Me and the injured Crane

Mat, vatten och en skön sovplats. ------- Food water and a nice bed.

4 kommentarer:

 1. Vilken fin gåst. Hoppas att den mår bättre imorrn :) /Susanne

  SvaraRadera
 2. ja, nu är det "bråda tider" för dig..flera djur som behöver din hjälp.. och du gör verkligen så gott du kan<3 försök ändå att få stund/er till sömn..det är oxå viktigt. hälsn.anna

  SvaraRadera
 3. Hej Urban!
  Ja, tranan måste vara lite ut över de vanliga besökarna hos dig. Ja dessa vindkraftverk.....
  Grrr!
  Ha en bra dag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Kul att se hur väl du tagit hand om tranan. Vad bra att vi hittade dig, utan intenet hade vi haft svårare att få tag på nån som hade kunskap, vilja och möjlighet att hjälpa tranan. Jag förstår ditt intresse för att hjälpa djur, det känns verkligen bra när man kan göra det. Vi har får och när man kan hjälpa en tacka som har svårt att föda eller som har skadat sig på nåt sätt så känns det toppen.
  Denna trana är den ena parten av ett tranpar som kommer varje år, i år hade dom fått två ungar och de gick och betade utanför vårt hus för några morgnar sedan, det vore sorgligt om dom inte klarar sig. Vi hörde en trana som "skrek" i morse, jag ska se om jag kan få syn på ungarna också.
  Fortsättning följer....
  Mvh Ove

  SvaraRadera