onsdag 16 maj 2012

Igelkott. ------------- Hedgehog.

Igelkotten som vi hämtade igår var definitivt inte i bästa skick. Den hade hittats i ett soprum där den förmodligen varit instängd ett bra tag, så den var totalt apatisk och slö. Den rullade knappt ihop sig när man tog den, och så beter sig inte en normal igelkott. Den fick lite uppvispat ägg igår i sin bur, men den bara gick runt i maten. Idag på morgonen så provade vi med lite kattmat istället, och det var en betydligt piggare igelkott idag som fick vittring på maten. den både åt och drack som att den inte sett mat innan så den var nog ganska utsvulten. Sedan så kröp den in under tyget som vi lagt i buren och tog sig en middagslur. Så om tillfrisknandet fortsätter i den här takten så kan vi snart släppa ut den igen. Men den ska nog få ett nytt hem då den hittades mitt inne i staden utan något igelkottvänligt i närheten.
Jag har även hunnit med en tidig ringmärkning idag på morgonen, men mer om det en annan dag då jag snart ska till det f.....bannade jobbet igen som utplånar min fritid.

Igelkott. -------- Hedgehog.


3 kommentarer:

 1. Hej Urban!
  Härligt att det verkar som om kotten piggnar på, vi får hålla tummarna som vanligt. Tråkigt att det är så få igelkottar nu förtiden, känns som om beståndet har minskat kraftigt.
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅ så söt! Härligt att den mår bättre :) Tack för hjälpen med grönbenan! Bra att man har expertis att rådfråga :)

  SvaraRadera
 3. Hallå gamling
  Grattis i efterskott, är det inte dax för lite nattskärror snart (värmen kommer nästa vecka).
  /Svahn

  SvaraRadera