tisdag 1 maj 2012

Förberedelser för ringmärkning. --------- Preparations for birdringing.

Idag så har jag blivit nästan helt klar med nätplatserna i min trädgård, för nästa helg är det ringmärkningspremiär här hemma. Än så länge så har det blivit plats för 10 st fångstnät, och det kanske blir ett par till innan helgen. Jag lät ett av näten sitta uppe någon timme för att se om det kunde bli någon fågel, och det ser ut att kunna bli en spännande ringmärkarsommar. Jag fick ca 20 fåglar av flera olika arter, så jag ser riktigt fram emot söndagen. Den roligaste fågeln som blev fångad var en Stenknäck, och det har jag inte hållit i någon sedan jag ringmärkte på Kvismare Fågelstation för ca 30 år sedan, och jag hade totalt glömt bort vilket otroligt bett de har i näbben. Men de klarar ju av att knäcka en körsbärskärna hur lätt som helst så det borde jag ha begripit. :)

 Stenknäck hane. -------- Hawfinch male


  Stenknäck hane. -------- Hawfinch male

 Fina fjädrar. ----------- Fine feathers.

Biten av en Stenknäck. ------- Bitten by a Hawfinch.

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder!!! De är vackra...Jag skulle lätt kunna komma och hjälpa dig med ringmärkning det har jag aldrig gjort, men hoppas att jag får göra det någon gång då jag nu är medlem i MOF. Med lite tur så kanske det blir ett tillfälle;) Mvh Petra
  Jag har skrivit Drillsnäppa nu. Tack!

  SvaraRadera
 2. Helt otroligt fina är de, stenknäckarna. Vilka vackra praktfjädrar på vingarna.
  Jag hade stenknäck, ett par, vid min sommarfågelmatning för några år sedan. Otroligt vaksamma var de. Helt ljudlösa, vips så satt fåglarna bara där och spanade i trädet.

  SvaraRadera
 3. Hej
  Min första tanke med handhållen stenknäck, utan handske (vad gör han) och du fick visst smaka på deras "tång".
  Men visst är dom vackra i sin dräkt.
  Tyvärr ingen tjäder på bild idag.
  /Svahn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måna Eriksson19 maj 2012 09:56

   Hej! Jag har haft en vacker fågel i min trädgård som väckte mitt intresse så jag gick och köpte en bok om fåglar i går. Stenknäck var namnet så otroligt vacker har haft 3 -4 st samtidigt.

   Radera