söndag 11 december 2011

Artjakt och ännu en örn. ------- A new eagle, pictures to morrow.

Som rubriken anger så har jag jagat arter till vår Decembertävling idag. Det blev 10 nya arter idag och nu är jag uppe i 45 arter. Sånglärkan som sträckte över idag var högst oväntad i December, men inget är normalt denna höst/vinter.
Som rubriken också anger så fick jag hämta ännu en örn idag!!!! (Vissa rehabiliterare har aldrig nån örn under hela sin verksamma tid, jag har 2 på mindre än en vecka) Det var på samma ställe som den förra blev funnen, och även denna gång så var det tåget som kört på den. Det här var en yngre fågel som jag inte åldersbestämt exakt än, och den var riktigt aggressiv och pigg. Just nu vilar den i en stor pappkartong och väntar på veterinären. Vi får se om det finns några skador på den, men jag tror att den kommer att släppas inom en snar framtid. Troligen så har tåget kört ihjäl något djur där som örnarna är nere och äter av, och de hinner inte undan när det kommer ett tåg utan blir påkörda.
Jag har ännu inga bilder på den nya örnen utan det får bli när den ska kollas igenom efter skador, för den är som sagt riktigt aggressiv. :)4 kommentarer:

 1. Vackra bilder ,även om jag inte är någon örnvän så är jag fågelvän .Örnen har vi vid sommarstugan o man får se efter den hela tiden ,så den inte spanar in vår lilla vovve ,god bättring till fåglarna ,Nette

  SvaraRadera
 2. - Jag är verkligen imponerad av ditt arbete med de skadade örnarna. Och även andra fåglar. Snyggt jobbat !!!

  SvaraRadera
 3. men oj då du har fullt upp nu. kanske ska ta en titt vid järnvägs spåret och ta bort kadavret om det ligger något sånt där så fler örnar slipper bli skadade. fast då får ju du umgås med flera av dom;) nä skämt å sido riktigt tråkigt att två st på kort tid ska bli skadade på samma sätt. Lycka till med alla tre :) och som du skrev om familjer så ja lite annorlunda är dom ;)

  SvaraRadera
 4. Verkligen tråkigt att två blivit skadade på samma ställe på så kort tid...

  Jättefina bilder, så vackra färger!

  SvaraRadera